IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 страхове, с които всяка нова майка се сблъсква

28 май 2015 13 33

Кои са нещата, които докарват до паника жените с първо дете?

Снимка;  Flickr

Снимка; Flickr

Всяка нова бъдеща майка се побърква от мисли дали ще се справи с раждането и отглеждането на своето бебе. Няма значение колко книги ще изчете бъдещата майка или колко курса за майчинство ще посети – тя пак ще се чувства неуверена, поне докато не натрупа своя първи опит.

Ето и какви са най-големите страхове, с които се сблъскват жените, които очакват първо дете:

1. Няма да мога да се справя с раждането

Всяка първескиня (жена, която ражда за първи път) си мисли, че няма да бъде в състояние да се справи с болката на раждането, дори да е ходила на курс за родилки. В крайна сметка всяка жена се справя по един или друг начин, а раждането остава само спомен...

2. Нямам абсолютно никаква представа как да се грижа за бебето

Всяка нова майка се ужасява от мисълта да остане сама с бебето в първите дни след раждането. Жените често си мислят, че нямат абсолютно никаква представа какво да правят с това малко и безценно същество и се притесняват, че могат да му навредят без да искат.

3. Дали ще мога да монтирам столчето за кола

Монтирането на столчето за кола в автомобила е истинско изпитание за новите родители. Те винаги се съмняват дали са го поставили правилно и като цяло се страхуват да шофират с бебето на борда, тъй като то е прекалено „ценен товар“.

4. Къпане, изрязване на ноктите

Първото къпане и първото изрязване на ноктите на бебето докарват до паника новите родители и затова често на помощ идват педиатрите и бабите.

5. Бебето не диша

Това е класическият страх за всички нови родители – че бебето им може да спре да диша, докато спи. Има такъв синдром, но той се случва рядко и няма нужда да будувате, за да слушате дишането на новороденото.

6. Няма да мога да го приспя

Много от новородените бебета имат колики и вечер заспиват по-трудно, а родителите им изпадат в ужас, че не могат да се справят с приспиването. В резултат на това, те опитват какви ли не похвати, дори обикалят квартала с колата, за да може малкото да заспи от подрусването на автомобила. Всичко това е само един етап.

7. Никога повече няма да мога да заспя през нощта

Има един момент, в който майките с бебета се отчайват, че никога повече няма да могат да спят спокойно през нощта. Първо са коликите и нощното хранене, после идват болките във венците, покрай пробиването на зъбките, а накрая – детските страхове от тъмното. Все неща, които държат будни и родителите.

8. Не полагам достатъчно усилия

Всяка нова майка се съмнява, че полага всички необходими усилия в грижите си за своето бебе. Тя все се чуди дали го храни правилно, дали спазва добра хигиена, дали държи детето под око винаги и др.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари