IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 признака, че НЕ се справяте със стажа си

9 юли 2015 14 20

И че няма да ви наемат на постоянен трудов договор

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако вече сте на път да приключите висшето си образование, а и вече като възраст влизате в графата „възрастен“, то може би сте решили да започнете като стажант някъде. 

Спокойно! Колкото и да мечтаете за успешна кариера – първата ви работа ще ви се стори истински кошмар, дори да са ви взели на стаж в престижна компания.

Изведнъж вие ще трябва да започнете да ставате рано, да бързате за работното си място, там да прекарвате по цели осем часа, колегите ви изобщо няма да ви забелязват или минимум ще странят от вас, а на всичкото отгоре няма да ви плащат за тези свръхусилия.

Първият стаж е труден, но някак задължителен и трябва да се опитате да издържите този тест, ако искате по-светло бъдеще.

Ето и пет знака, които могат да ви подскажат, че по-скоро не се справяте като стажант и шансът да ви назначат на трудов договор е минимален: 

1. Колегите ви подминават, сякаш не ви забелязват

Ако трафикът около бюрото ви стане твърде претоварен, трябва да имате едно наум. Колегите ви или не ви имат за човек, или се опитват да ви наблюдават по-изкъсо, защото ви нямат доверие. Може и да ви подозират, че по цял ден не правите нищо или че по-скоро се ровите из чатовете и социалните мрежи, вместо да си вършите работата.

2. С нетърпение очаквате да идете да пушите, да обядвате или да посетите тоалетната

Ако сте на път да осъзнаете, че седенето бавно ви убива и непрекъснато се чудите как да станете от бюрото си и да се раздвижите, то не си мислете, че другите не забелязват този факт. Ако разходките ви, я до тоалетната, я до кафенето са твърде чести, вие едва ли правите добро впечатление на евентуалните си бъдещи работодатели.

3. Колегите ви ви третират като полуидиот

Ако всички колеги в офиса се държат с вас така, сякаш вие нищо не разбирате и на нищо не сте способни, то не вярвайте на шанса си за назначение. В началото е нормално хората в службата да ви обясняват процеса на работа, но ако мине време и вие все още не навлизате в професията и избягвате да вършите работата си без да имате надзорник на главата си, то може да се каже, че не се справяте със стажа си.

4. Закъснявате за работа или гледате да си тръгнете по-рано

Това вече би направило лошо впечатление на шефовете ви. Дори да се справяте с работата си добре, ако все гледате да кръшнете и да се измъкнете по-рано от офиса, не си мислете, че това ще мине незабелязано. Същото важи и в случай, че се промъквате на работното си място сутрин с половин-един час след началото на работния ден.

5. Самите вие имате угризения

Ако усещате интуитивно, че не се справяте с работата, че колегите не ви харесват и че ви поставят все по-малко и по-малко задачи, нещата не вървят на добре.

Почти е сигурно, че след края на стажа ви ще ви кажат сбогом с усмивка. Същото важи и в случай, че не се държите достатъчно отговорно към поставените задачи и си го знаете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари