IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 готини спорта, които да опитате по време на пътуване

11 юли 2015 08 52

Не се ограничавайте само с познатите спортни занимания

Снимка; details.com

Снимка; details.com

Ако ви предстои пътуване до далечна и/или интересна страна, проучете дали можете да опитате някой оригинален национален спорт, характерен за въпросната дестинация.

Няма смисъл, докато сте на почивка, да се ограничавате с познатите спортни занимания – плуване, джогинг, фитнес, а по-добре попитайте дали хотелът ви не предлага някакви физически дейности и спортни занимания, характерни за местната култура.

Ето и няколко предложения по темата:

1. Нощно сърфиране в Бали

Много хотели в Бали предлагат на гостите си денонощно сърфиране. Например в хотел „Komune“ можете да се носите по вълните и през нощта, карайки сърфа си под светлината на звездите и луната.

Снимка: details.com

2. Муай тай в Тайланд

Този спорт е известен още като тайландски бокс и съществува от няколко столетия. Стилът включва употреба на лакти, колена, удари с ръце и крака, а също така и много техники, чиито замисъл е да се причини болка на противника, затова агресивният спорт е наречен „изкуството на осемте крайника“. Можете да опитате това бойно изкуство на открит боксов ринг в някой от по-луксозните хотели в Пукет. Имате вариант да избирате между индивидуална тренировка и групови предложения.

Снимка: details.com

3. Поло в Англия

Въпреки че корените на спорта поло са някъде в степите на Централна Азия (родината му е Персия), това все пак е сред любимите спортове на англичаните.

От 16-ти век насам в пасторалната английска провинция се строят клубове по поло, където се организират турнири по въпросния отборен конен спорт с топка. Да не забравяме, че поло е любимият спорт на кралските особи във Великобритания.

Снимка: details.com

4. тай чи в Китай

Можете да практикувате древното тай чи на остров Хайнан в Китай. Това нежно, изящно и бавно бойно изкуство балансира енергиите ин и ян в тялото, успокоява ума, има благотворен ефект върху гъвкавостта, равновесието и мускулния тонус на тялото.

Не е чудно, че се смята повече за вид подвижна медитация, отколкото за спорт.

Снимка: details.com

5. Голф в Шотландия

Този джентълменски спорт е в най-автентичната си форма в Шотландия – това е родното място на голфа. Освен това страната е известна със своите страхотни голф игрища. Така че, ако ви предстои разходка до Шотландия, проучете дали можете да получите няколко урока по голф.

Снимка: details.com

6. Капоейра в Бразилия

Капоейра от една страна е вид акробатика, от друга е вид бойно изкуство. Прилича на физическа поезия, която е неразделна част от афробразилската култура.

Най-доброто място, където можете да научите повече за този енергичен спортен танц е в хотел „Villa Bahia“. Той се намира в историческия център на град Салвадор – квартал „Peluorinho“. От хотела организират индивидуални уроци за своите гости.

Снимка: gaiahealthblog.com

7. Скално катерене в Рино

През 60-те години град Рино в Невада се счита за столицата на хазарта и нощния живот в САЩ, докато Лас Вегас не го задминава по слава. Днес градът се гордее с най-високата изкуствена стена за скално катерене в света. Така че, ако се намирате в Рино, опитайте се да влезете в кожата на Спайдърмен. След сухите тренировки на стената, ще бъдете в състояние да изкачите близките планини Сиера Невада.

Снимка: details.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари