IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отблъснете нагоре, когато ударите дъното

8 септември 2015 13 34

5 съвета

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато човек е млад си мисли, че всичко в живота му ще тече гладко. Е, оказва се, че дори да имаш любящ партньор, семейство и приятели, които те подкрепят, пак животът ти може да е далеч от „съвършен“.

Обикновено, след като човек каже сбогом на безгрижния студентски живот, започне работа и се сблъска с истинския живот, той малко или много се потиска.

Изведнъж се появяват грижите от битов характер, изведнъж времето и парите започват да не достигат, изведнъж се появява злата конкуренция, а земята под краката започва да се разклаща застрашително.

Всичко това, съчетано с появата на лични или здравословни проблеми, може да доведе до отчаяние човек, дори той все още да е млад и да е в началото на житейския си път.

Мерилин Монро е казала: „Понякога добрите неща се разпадат, за да могат по-добри да се появят на тяхно място.“

Ето и 5 съвета, които ще ви помогнат да се изправите, дори когато се чувствате на дъното:

1. Започнете да правите това, което обичате.

Парите не са всичко в този живот – запомнете го. Може би сте недоволни и нещастни от битието си и най-вече от работата си и безпаричието? Е, тогава се опитайте да останете верни на себе си. Не се променяйте заради някой друг, а правете това, което считате, че е най-доброто за вас.

Спомнете си какви са мечтите ви (в случай, че покрай баналното си ежедневие сте ги забравили) и започнете да ги преследвате, въпреки всичко.

2. И най-лошата ситуация е поправима.

В момента може да сте нещастни и отчаяни, но по-важното е да не тръгвате надолу по спиралата на провала. Колкото и ужасни да изглеждат нещата, вярвайте, че бурята ще премине и мъглата ще се разсее. Правете малки крачки по пътя в живота, но те трябва да ви водят към мястото, където искате да стигнете един ден. Просто не спирайте да се движите! Застоят е ужасно нещо.

3. Приемете, че не можете да контролирате всичко.

Някои хора се опитват да контролират всичко в живота си и неизвестността ги ужасява. Те винаги искат да знаят какво предстои, за да могат да се подготвят. Е, животът не е географска карта с точни координати. В реалния свят пълният контрол над събитията е мисия невъзможна.

4. Търпението е всичко.

Животът може да е маратон, бягане с препятствия, но не и спринт. Приемете, че ще ви трябват сили и търпение, за да изминете цялото трасе в по-бавен ход. Няма смисъл да спринтирате през живота си. Така само можете да пропуснете някои важни неща и след време да изпитвате угризения.

5. Спрете да мислите за всички останали.

Както и да се сравнявате с тях. Социалните медии събуждат завист и самосъжаление в душите ни, защото все ни се струва, че другите живеят по-добре от нас, а това ни кара да се чувстваме зле за себе си. Не забравяйте, че социалните медии са микроскоп в живота на хората – тоест, вие виждате това, което те искат да видите от живота им. Когато се чувствате зле, просто не влизайте във Facebook, Instagram, Twitter и т. н., а се фокусирайте върху собствения си живот. Вложете повече енергия в него, а не разхищавайте енергията си, за да следите живота на другите хора. Това е контрапродуктивно и уморително.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари