IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ дестинации за незабравими спомени

10 септември 2015 14 50

Местата, които всеки трябва да посети

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има хора, които много пътуват и виждат най-различни места по света. Някои от тях успяват да оставят незабравими спомени.

Виж кои са дестинациите, оставащи завинаги в ума и сърцето на туриста:

Брегът на Амалфи, Италия – ивицата обхваща 50 километра дължина по протежение на южния бряг на Сорентинския полуостров. Ако искаш да си направиш една незабравима романтична разходка, вземи ретро модел кабриолет и обходи цялото крайбрежие. Това определено е един от най-живописните маршрути за пътуване с кола, така че ако минаваш оттам, нека някой друг шофира, а ти се наслаждавай на невероятните пейзажи.

Антарктика – това е най-ветровитото и студено място на света, но въпреки неприятните условия, определено си заслужава да се види. Има много туристически агенции, които предлагат експедиции до антарктическите бази от ноември до март.

Залезът над Санторини – близо е до България, така че нямаш извинение да не отидеш и да се насладиш на гледката. В почти всяка туристическа агенция ще видиш на каталога снимка на известните синьо-бели къщички на остров Санторини. Най-красивият залез, който може да видиш на Санторини, е при Иа. Може да го наблюдаваш от маса в ресторант или от корабче в морето.

Прочутата магистрала Route 66 – пътят, възпят от американските блусари, е най-известната магистрала в света. Тя е дълга близо 4 000 километра и прекосява 8 американски щата – Калифорния, Аризона, Ню Мексико, Тексас, Оклахома, Канзас, Мисури и Илинойс. Route 66 е открита официално през 1926 година.

Островите Галапагос – в днешно време Галапагос е известен не само със своите огромни костенурки, но и с най-красивите острови на света. Има много круизи, които се правят там, с продължителност 10 дни.

Националният парк „Крюгер“, ЮАР – там живеят най-атрактивните африкански животни – носорози, леопарди, слонове и биволи. „Крюгер“ е най-големият резерват на Черния континент, където има над 500 вида различни птици, 150 бозайници и 100 вида влечуги. Именно там е сниман един от най-известните клипове в YouTube, озаглавен „Битката при Крюгер“, на който се вижда схватка между лъвски прайд, два крокодила и стадо биволи, които се опитват да спасят малкото си. Клипът е гледан над 75 000 000 пъти.

Местата, оставащи завинаги в ума и сърцето на туриста, може да видите тук:

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари