IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако най-големият ви приятел се превърне във ваш враг

23 ноември 2015 15 00

5 неща, които ще осъзнаете

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Една от най-старите истини в неофициалната книга за живота е: Хората идват и си отиват.
Всеки е имал любовници и приятели, които са влизали в живота му временно за конкретен период.

Понякога има хора, които излизат от живота ни, но след време се завръщат, за да останат по-дълго.

Дори е възможно ваш враг от училище, гимназията или студентските години, един ден да стане ваш приятел в зрелия живот и обратното – ваш стар приятел да ви намрази.

Ето и пет неща, които ще научите, ако старият ви приятел се превърне във ваш неприятел:

Приятелствата не са безупречни.

Хората не са перфектни и същото може да се каже и за приятелствата. Ако някога сте харесвали даден човек заради неговото готино поведение, след време споменът ще избледнее и е много възможно да спрете да го харесвате, особено ако животът ви срещне при други обстоятелства. Този човек може да е променил нрава си и да реши да ви къса нервите, а вие вече да не сте толерантни към подобно нещо.

Като всяка връзка и приятелството иска работа.

Ако искате да създадете едно ценно добро приятелство, трябва да положите съответните усилия. Това важи и за двете страни. Ако единият приятел е голям егоист, другият може и да се умори от него. Все пак животът е лудо пътуване и нямаме време за губене с трудни взаимоотношения, особено приятелски. Така че ако един човек ви натоварва психически, дори да го цените, няма да искате да го задържите в живота си.

Вие сте далеч от перфектен приятел.

Вероятно рано или късно ще осъзнаете, че и вие не сте чак толкова велик приятел, колкото смятате. Със сигурност имате редица недостатъци, за които може и години наред да не сте се замисляли.
Понякога е добре човек да изгуби свой важен приятел, за да се опомни и да разбере, че е като всички останали. След подобен урок вие ще станете по-здраво стъпили на земята.

Никога не е твърде късно да кажете „извинявай“.

Всеки прави грешки, с които наранява близките си, но това е част от човешкия опит. Понякога грешките са твърде големи и се изкупват много трудно. Ако нараните свой добър приятел и го изгубите от живота си, винаги можете да опитате да се покаете. Ситуацията може и да не се промени, той може да продължи да ви се сърди, но ако признаете грешката си и потиснете гордостта си, душата ви няма да страда толкова.

Ценните хора не си отиват лесно.

Шансовете вашият най-добър приятел, който е един от най-любимите ви хора на Земята да се превърне във ваш враг, който да ви забие нож в гърба, са минимални. Ако отношенията ви са били автентични, приятелството ви ще е вечно и нищо няма да може да го срине. Каквито и драматични ситуации да ви се случат, няма да можете да се намразите безмилостно. Може да се отчуждите, но винаги ще таите топлина един към друг.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари