IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кока-Кола насърчи 50 отлични ученици в България

17 декември 2015 14 46

Бойко Борисов лично подписа поздравителни картички на отличниците

Стоян Иванов, Генерален мениджър

Стоян Иванов, Генерален мениджър

Кока-Кола посвети коледната кампания „Предай добро нататък“ на партньорите си, с които работи по обществено значими каузи в областта на образованието, спорта и околната среда. На специално коледно събитие компанията отпразнува 50-годишнината на марката в България, заедно с представители на държавния, публичния и неправителствения сектор. Сред гостите на събитието бяха Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, НП посланикът на Република Кипър в България Ставрос Августидис, търговското аташе на посолството на САЩ в България Мария Галиндо, ръководства на работодателските организации, чуждестранните камари и много други гости.

Като част от кампанията, 50 български отличници от малки населени места в страната получават поздравителни картички, носещи лично послание и подписани от Министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

„Похвална е инициативата да поздравите най-добре представилите се в училище деца от 20 български общини и аз бих искал да отправя моите най-сърдечни поздрави към тях. За Правителството образованието е безспорен приоритет и се надявам, че с нашата сериозна работа, както и с добри инициативи в полза на българските деца и ученици ще успеем да мотивираме и насърчим повече от тях да постигат успехи, на които да се радваме и с които да се гордеем,“ казва в поздравителния си адрес Министър-председателят.

„Искам да поздравя Кока-Кола за 50-годишния юбилей. Надяваме се, че Кока-Кола в България ще продължи своята дейност в много направления, част от които и в образованието. На добър час на вашата инициатива и на бъдещите ни взаимоотношения“, коментира проф. Тодор Танев, Министър на образованието и науката.

„Тази година честваме 50 години Кока-Кола в България и 10 години от придобиването на минерални води „Банкя“. Затова 2015 г. е много специална за нас. Искаме да отбележим края ѝ по специален начин като предадем доброто нататък, чрез нашата дейност, инвестиции и партньорски инициативи в полза на обществото. Вярваме, че най-значимият принос за обществото ни може да бъде постигнат чрез партньорство между бизнеса, публичния и неправителствения сектор“, заяви Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБ България.

Компанията е работодател на 2000 българи и само през последната година, заедно със своите клиенти и техни доставчици, е добавила стойност към българската икономика в размер от над 270 милиона евро, което се равнява на 0,6% от БВП на страната.

В знак на благодарност за съвместната работа през годините Кока-Кола поздрави с плакети партньорите си от Българския червен кръст, „Образование 2030“, „Заедно в час“, Junior Achievement, Обединения детски комплекс – Благоевград, Българското дружество по хранене и диететика, Българската асоциация за борба със затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Асоциацията на българските футболисти, „BG Бъди Активен“, Реал спорт, Екопак България, Denkstatt и WWF.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари