IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Феминистки скочиха срещу апликация за гърди

21 декември 2015 11 50

Помагала при избора на сутиен

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Японски разработчици са създали апликация за смартфони, която прилежно мери бюста, за да улесни дамите в избора на всеки бъдещ сутиен, пише в. „Дейли експрес“.

Всичко, което потребителката трябва да направи, е да постави смартфона с изтегленото приложение между гърдите си, и да изчака неговите камера и сензор да определят нужния ѝ размер на чашката на сутиен.

Според разработчиците четири от пет жени по света или не знаят точния размер на чашките си, или го бъркат, когато си купуват нов сутиен.

Понастоящем приложението ЧиЧи се тества в Япония. Очаква се апликацията да бъде пусната в продажба до средата на януари 2016 г.

Въпреки ползата от подобно приложение, японска феминистка организация не пропусна да го осъди.

„Безсмислено е да плащаме за нещо, проектирано от мъже, от което жените в действителност не се нуждаят. Всяка дама инстинктивно знае дали сутиенът й става или не. Смятаме тази джаджа за ненужна и препоръчваме тя да бъде избягвана“, пишат феминистките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари