IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо сега е моментът да поемете риск?

2 януари 2016 15 30

5 причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Началото на годината е най-подходящият момент да спрете да се плашите от преследването на мечтите си.

Има хора, които не смеят да поемат риск през целия си живот и така не успяват никога да достигнат пълния си потенциал.

Ако сте един от тези хора, може би е дошъл моментът да се гмурнете в неизвестното. Ето и защо трябва да го направите точно сега:

1. Вие не ставате по-млади

С напредването на годините хората поемат повече отговорности – към съпрузи и съпруги, към деца, ипотеки, болни родители и т. н. Колкото повече отговорности има един човек, толкова по-лесно му е да се отказва от поемането на рискове. Затова, ако от години обмисляте някакво пътуване, ако от месеци се чудите дали не трябва да напуснете работата си, ако дълго време се колебаете дали да не си смените жилището и т. н., сега е моментът да предприемете действия.

2. Моментът никога няма да бъде по-подходящ

Ако искате да забременеете или да отворите ресторант, но все изчаквате подходящия момент – спрете да се чудите и поемете риска! Ако все чакате по-подходящи обстоятелства в живота си, вие може и да не ги дочакате никога, а времето си тече безвъзвратно. Затова си кажете „Нова година – нов късмет“ и рискувайте!

3. Не е нужно да рискувате всичко

Направете си план на действие и рискувайте разумно, поемайки премерен риск. Така, в случай че нещата не се получат или се объркат, да не попаднете в задънена улица, без никакви шансове за изход.

4. Няма да успеете, ако не опитате

Това може да е клише, но е много вярно. Няма как да се провалите или да успеете, ако дори не се опитате да поемете риск. Не забравяйте, че самият опит ще ви направи по-смел, силен, самоуверен и достоен човек.

5. Януари е перфектният месец за нов старт

Началото на новата година е най-доброто време, в което човек трябва да се опита да създаде една нова реалност в живота си. Вместо да умувате какво е най-лошото, което може да ви се случи, мислете какво е най-доброто, което може да ви споходи. Съсредоточете се повече върху това, което може да спечелите, а не върху това, което може да изгубите. Започнете да мислите за всички велики неща, които биха могли да ви се случат, ако поемете въпросния риск.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари