IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с осъдителната оценка на хората

24 февруари 2016 15 20

7 начина да спре да ви пука за хейтърите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Опитайте се да не съдите хората и ще бъдете по-щастливи. Много хора не си дават сметка за този факт и продължават да коментират с негативизъм околните, сякаш те самите са перфектни.

В същото време се ядосват и засягат, когато самите те станат обект на хейтърски нападки, дори и те да са зад гърба им.

Ако ви боли от отрицателните коментари на другите за вас – кажете им го. А най-добре се опитайте да мислите по-рядко и малко за тях.

Няма смисъл да се разстройвате от подобен негативизъм, особено ако се чувствате неразбрани, неразгадани и/или недооценени.

Ето и 7 съвета, които ще ви помогнат да спрете да обръщате внимание на осъдителните оценки на околните:

1. Единственият човек, който е наясно с абсолютната истина за вас, сте вие.

Хората могат да правят догадки за вашия характер, за вашите способности, интереси и нагласи, но те често ще бъркат. Никога не се съмнявайте в себе си и собствената си сила, заради хейтърското поведение на хората около себе си. Не позволявайте чуждата идея за вас самите да стане реалност. Да не говорим, че те могат да го правят от скука, от завист или по навик.

2. Най-много ценете собственото си мнение.

Ако някой не е съгласен с това, което правите, с начина по който изглеждате или как се държите, не се чувствайте длъжни да се променяте, за да се харесате на този човек или на тези хора. Имайте смелостта да отстоявате себе си и убежденията си, дори когато другите не са съгласни с вас или не ви разбират. Не се страхувайте да бъдете различни! Прогресът в света най-често се дължи на различните хора.

3. Не позволявайте мнението на хората да ви отчайва.

Сигурно ще се засрамите и натъжите, ако чуете нечия остра оценка по ваш адрес. Може дори да решите, че сте аутсайдер, че сте смотан, че не ви бива, да се потиснете, да почувствате неудовлетворение и омраза към себе си. Сега, когато разпознаете тези чувства, които изпитвате, дайте си сметка, че в основата им е ситуация, която не зависи от вас. Изберете да не обръщате внимание на тези оценки, ако искате да бъдете щастливи.

4. Нечие друго мнение е далеч по-важно за вас.

Замислете се, че отрицателната енергия, която достига до вас заради осъдителните забележки на хората, хем е вредна за вашето здраве, хем е безсмислена. Ако помислите малко повече, ще разберете, че хората, на чиято оценка държите най-много не са тези, които злословят по ваш адрес. Фокусирайте енергията си върху положителните неща в живота си.

5. Не се опитвайте да четете мислите на хората.

Ако човек е уверен в себе си и собствените си действия, той няма да се интересува от това долавя ли или не неодобрението на другите. Самоуверените хора смятат за ненужно да се променят, само защото може би някой не ги харесва достатъчно. Ако ви се струва, че определени хора от обкръжението ви ви коментират с негативизъм, по-добре ги попитайте директно за мнението им, вместо да гадаете. Чистата комуникация е много по-лесна, отколкото догадките.

6. Давайте прошката си безплатно.

Ако осъдителните оценки на другите ви докарват до гняв и ви носят горчивина, то в крайна сметка, научете се да им прощавате тяхното невежество относно вас като личност. Така ще се освободите от гнева. Освен това се научете да приемате извинения.

7. Добротата променя всичко.

Има един тип хора, които са хем ограничени като позиция, хем са непоколебими в своите становища, хем са хейтъри по душа. Изпращайте им любов. Всеки човек заслужава добрина, дори и тези, които ви съдят несправедливо, без да преценят всички факти обективно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Кирчо ( преди 8 години )
Браво! Много точно казано, абсолютно вярно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар