IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пържено козе сирене

5 март 2016 07 15

Вкусна и лесна рецепта

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Козе сиренето много често участва и оглавява най-различни класации за здравословно хранене.

Положителните стойности за човешкия организъм от съдържанието на млечнокисели бактерии подсилват имунитета и са много полезни за здравето.

Освен всичко това, няма как да пренебрегнем вкусовите качества на продукта, който еднакво успешно се консумира и в салати, и в различни основни ястия.

Днес ще разгледаме един друг начин на приготвяне, който не само, че е бърз, но е вкусен и засищащ.

Рецептата, която ви представяме, отнема не повече от 10 минути за приготвяне, а продуктите са достатъчни за общо 4 порции.

Ще ви бъдат необходими:

2 чаши солети (или от тези, които са във формата на гевречета)

½ чаша брашно

2 яйца

2 опаковки козе сирене

Зехтин (за пържене)

Доматен сос

Ситно нарязан магданоз (за украса)

Начин на приготвяне:

Поставете в блендер двете чаши солети или соленки, в зависимост на какво сте се спрели. Можете да използвате и обикновен пасатор, ако нямате блендер. Пасирайте до получаването на много ситни стърготини.

В отделна купа чукнете яйцата и добавете две супени лъжици вода.

В трета купа изсипете ½ чаша брашно. Козе сиренето се нарязва на сравнително еднакви хапки, като е желателно да се стараете да бъдат в еднакви размери. Ако сиренето е прекалено меко, можете да го оставите във фризера за 20 минути преди да го нарежете.

Вземете едно парче и го потопете в брашното като с леко потупване премахнете излишното полепнало количество.

Потопете в разбитите с вода яйца от всички страни и следете за плътното покриване на брашното.

Накрая потопете резена в стърготините от соленки и го оваляйте добре. Повторете същата процедура с всяко едно от парченцата козе сирене.

Загрейте зехтин в тиган на средна температура. Добавете около четири хапки козе сирене, за да имат разстояние помежду си. Запържете в продължение на 45 секунди или докато не се получи златист загар от всички страни.

Ако това става прекалено бързо, намалете огъня. Извадете хапките една по една с решетъчна лопатка и ги поставете на хартия за готвене, която ще попие излишната мазнина. Сервирайте с доматен сос и поръсете малко магданоз.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари