IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пиле с кашу

19 март 2016 07 15

Бързо, цветно и свежо

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Когато става въпрос за кулинарни умения, някои хора ги измерват по скала за вкус, други по визия, а трети по бързина.

Най-високата оценка се получава тогава, когато и трите компонента са в симбиоза.

Що се отнася до съставките, разнообразните рецепти предлагат странни на пръв поглед съчетания, които се оказват повече от вкусни и лесно влизат в ежедневната кухня на много семейства.

Днешната рецепта дължи страхотния си вкус на комбинацията между пиле, кашу и специален сос.

Приготвянето ще ви отнеме 10 минути, а количеството продукти е достатъчно за 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

½ чаша соев сос

1 супена лъжица оризов оцет

1 супена лъжица кафява захар

2 супени лъжици сос от стриди

½ чаена лъжичка сусамово масло

3 супени лъжици растително масло

6 пилешки бутчета, почистени и нарязани на парчета

Сол на вкус

1 супена лъжица нарязан чесън

1 супена лъжица пресен джинджифил

1 зелена чушка, нарязана

¼ чаша пилешки бульон

2 супени лъжици царевично нишесте

½ чаша изцедени консервирани кестени, едро нарязани

1 чаша кашу

Половин чаша бяло вино

2 стръкчета пресен лук, нарязан ситно

Сварен ориз по желание

Начин на приготвяне:

В купа смесете соевия сос, оцета, кафявата захар, соса от стриди и сусамовото масло. Разбъркайте добре и оставете настрани.

Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и добавете парченцата от пилето, като внимавате да не са едно върху друго.

Поръсете с малко сол и оставете за няколко минути, докато месото започне да добива златист цвят. Когато това стане, разбъркайте добре, за да се получи равномерно и от всички страни.

Добавете чесъна, зелената чушка и джинджифила като разбъркате добре, за да се смесят добре с пилето. Поръсете с черен пипер и го оставете да се готви поне 2-3 минути.

Докато тиганът все още е топъл, изсипете бялото вино и разбъркайте добре. Желателно е да обирате и дъното на тигана, за да се разпределят равномерно подправките.

Намалете силата на огъня до слаб и добавете предварително направения сос, царевичното нишесте и ¼ чаша вода, за да се превърне в каша.

Разбърквайте 1-2 минути, за да се сгъсти и след това добавете кестените и кашуто, като продължавате да разбърквате.

Ако сосът е прекалено гъст, можете да добавите още малко вода. Сервира се с поръсен пресен лук върху канапе от ориз, като това е по желание.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари