IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не харесват мъжете в нежните половинки?

21 март 2016 09 20

10 неща, които се възприемат като непривлекателни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Една жена винаги успява да открие несъвършенствата на момичетата около себе си. Лесно би могла да забележи асиметрични сенки, сбъркана прическа или натруфености в облеклото. Но какво да кажем за мъжете? Дали онези от тях, които не разбират нищо от мода или женските работи, ще реагират по някакъв начин на грешките ни? Какво от външния вид дразни мъжете?

1. Твърде екстравагантни прически

Жена, чиято коса е изпълнена със стилизиращи продукти, фиби и фуркети прилича на Франкенщайн в главата. Прическата ѝ определено би привлякла вниманието на мъжете, но реакцията не би била положителна. Само си представете какво би си помислил: „И сега как ще я целуна, като само с допира до лицето ѝ ще си извадя очите?“.

Повечето мъже харесват дълги и пуснати коси, които са меки като коприна, а не осезаемо твърди като гранит, причина за което е многото лак за коса.

2. Фон дьо тен

Коригиращата субстанция се използва масово за прикриване на петна по кожата или дребни несъвършенства като бръчиците. Трябва да имаме предвид, че козметичният продукт се нанася на тънък равномерен слой. Ако сложите повечко, ще заприличате на героя Калчо от Ян Бибиян, а това отблъсква мъжете. Много важно е също цветът, който сте избрали, да подхожда спрямо тена на кожата ви.

3. Слепнали мигли

Както знаете, когато една жена сложи твърде много спирала, с всяко мигане остава черно мазало около очите си. Нищо в един такъв поглед не може да бъде привлекателно, предизвикателно – какво да кажем за еротично. След като приложите грима, използвайте четка за мигли, за да отстраните излишната спирала. Мъжете обичат красиви и изразителни очи, освободени от черни кичури.

4. Твърде много блясък

Ако не сте професионален гримьор, най-добре се придържайте към опушените сенки. Те са сравнително лесни за нанасяне. Другото им предимство е, че опасността от „свличане“ в гънката на клепача е по-малка.

5. Жълти зъби и лош дъх

Зъбите на Баба Яга плашат дори децата, какво да говорим за мъжете. А и кой би целунал жена, от чиято уста се носят страховити миризми. Източникът и на двете най-вероятно се крие в лошата хигиена и плаката по зъбите, която понякога прераства в инфекция на венеца. Плаката можете да премахнете като добавите малко сода за хляб към пастата си за зъби, а избелването можете да постигнете като жабуркате с воден разтвор на водороден пероксид в отношение 1:1. Но ако не става дума за хигиенни проблеми, намалете кафето, цигарите и черния чай.

6. Немърливост

Неизпилените нокти с олющен лак са белег за немарливост, който би създал чувство на неприязън у всеки. Същото важи и за окосмени крака, подмишници. Космите са враг номер 1 на мъжете (не бройте тези над 50-те).

7. Суха или мазна кожа

Да, мъжете забелязват. Гледката на мазна или олющена кожа е предупреждение „стой на разстояние“. Не очаквайте да го привлечете и с напукани устни. За лющенето – ексфолиант, за мазното тоник или лосион. Устните намажете с вазелин.

8. Контене на публични места

Мъжете не са заинтересовани от триковете за красота, дори ги отегчават. Ако ще се гримирате, правете го вкъщи или в тоалетната на ресторанта (стига да е хубава). Нещото, което може да ги вбеси, е да се гримирате в колата, докато карат.

9. Тъмни устни

Червилото е идеалното средство за подчертаване и разкрасяване на устните ви, но внимавайте. Ако се злоупотребява с молив за устни, той може да ни изиграе лоша шега и да ни направи като Мортиша от семейство Адамс. Пък и тъмните червила имат ужасния навик да се размазват върху зъбите, карайки ги да приличат на развалени. А ако се размаже докато се храните, би било ужасна гледка. Не забравяйте, че тъмният молив за устни състарява външния вид.

10. Къпане с парфюм

Излишъкът винаги е лоша идея. Колкото по-скъп е парфюмът, толкова по-малко трябва да използвате. И обратно. Пръснете от благоуханията на определени места – зад ушите, по китките и деколтето, но не се къпете с него. Това се прави преди среща и то с вода.

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари