IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква домакиня сте според зодията си?

27 март 2016 11 00

Жената Козирог е диктаторка у дома

Снимка: dustjacket-attic.com

Снимка: dustjacket-attic.com

Всяка една жена има различен подход към домакинската работа, който донякъде е въпрос на възпитание, характер, но и зависи от нейния зодиакален знак. Астрологията разчита до голяма степен нашето поведение в различните аспекти на живота, включително и на това какво е отношението ни към чистенето и подреждането.

А ето и повече по темата:

Овен

Домакинството за жените от тази зодия е като операция по прочистване, която идва от един импулс. Реши ли, че трябва да чисти, дамата Овен започва да действа незабавно. От гледна точка на ефективност, тя няма равна, тъй като впряга цялата си енергия. Домакинята Овен е като торнадо – тя започва да изхвърля всичко старо, да сортира и подрежда всичко по пътя си и понякога прекалява.

Телец

Жените Телец не са точно мързеливи домакини, но определено обичат да отлагат шетането, тъй като то е скучно. Тези дами чистят и подреждат, само когато имат много време на разположение – през уикенда, по време на отпуск и т. н. Те са прагматични и затова се възползват от порива си да домакинстват като възможност да реорганизират нещо в дома си. Накрая те се възнаграждават за усилието с нещо вкусно или със свежа напитка.

Снимка: dustjacket-attic.com

Близнаци

Домакинството за жените Близнаци е като бързо прелитане около къщата, така че всичко най-накрая да изглежда подредено и спретнато. Те не са склонни да посвещават твърде много време на чистенето. Тъй като са интелектуална зодия, приоритетът им е да сложат в ред най-вече шкафовете и рафтовете на библиотеката си, където стоят книгите им.

Рак

Жените от тази зодия са домошари и са разкъсвани между два противоположни импулса – това да направят средата си възможно най-комфортна, или да превърнат дома си в музей, излагайки всичките си ценни сувенири на показ. Те са склонни да претрупват дома си с аксесоари и после им е изключително трудно да го почистват, а те се оплакват от този факт.

Лъв

Дамите от тази зодия обичат в дома им на пръв поглед всичко да блести – те си падат по пищни полилеи, бляскави предмети, огледала с позлатени рамки и т. н. В същото време те смятат домакинството за много досадна работа, която те предпочитат да делегират на някой друг. Лъвиците не са перфектни домакини, но създават впечатление на такива.

Дева

Това са кралиците на домакинската работа. Тези жени обожават да чистят и да подреждат. Те са склонни да се вманиачават на тема хигиена и организиране. Девите са перфекционисти, които следват ясен и логичен метод докато шетат, така че да рационализират усилията си максимално. Затова те свършват повече работа за по-малко време в сравнение с жените от другите зодии.

Везни

Жените от тази зодия общо взето не обичат домашните задължения. Те са големи естети и мразят домът им да е неподдържан, прашен или разхвърлян и затова все пак се посвещават на домакинската работа, но с голяма неохота. За тях най-важно е да създадат уютна атмосфера и затова отделят много време на реорганизирането на мебелите и декорацията.

Скорпион

Домакинството за жената Скорпион не е изобщо голям приоритет. Тя обикновено чисти като лисицата с опашката – отгоре-отгоре и смята, че домът ѝ ще се подреди от само себе си. Дамите Скорпион са склонни да живеят сред хаотична, претрупана с вещи среда, която прилича повече на склад, но пък на тях не им пука.

Стрелец

Домакините от тази зодия сякаш минават транзит през собствената си къща – куфарите им седят на видимо място, готови за стягане за следващото им пътуване. Те се чувстват добре и в творчески хаос, но пък когато запретнат ръкави да шетат – сякаш правят основно пролетно почистване и вдигат всичко във въздуха. Понякога действат прибързано и чупят вещи, докато подреждат.

Козирог

Жената Козирог не може да живее в хаос. Тя държи всичко в дома ѝ да е прибрано, защото иначе разпръснатите вещи дразнят погледа ѝ. Дамите от тази зодия имат непоколебима воля и държат да контролират средата, в която живеят, тоест – партньорите им трябва да се придържат към тяхното разбиране за ред и чистота, което е малко тягостно.

Водолей

Домовете на жените Водолей или са подвластни на кича, или са толкова оригинални и авангардни, че чак са трудни за възприемане. Дамите от тази въздушна зодия обичат жилища с големи прозорци и светли помещения без врати. За тях чистотата на прозорците е приоритетна. Тъй като са запалени по екологията, те си правят сами свои препарати за почистване с оцет, лимон и етерични масла.

Риби

Жените Риби обичат бъркотията, но също така обичат да мият и да чистят като истински воден знак. Те не са бързи с домакинската работа – правят си чести почивки и паузи, но пък на финалния щрих ще се сещат да създадат истинска красива атмосфера – да запалят свещи, да разхвърлят възглавнички, да сложат букети с цветя и т. н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

скорпион ( преди 8 години )
Нито дума от написаното за тази зодия не мога да отнеса към себе си. Обичам реда и посвещавам доста време на чистотата и поддържането на дома. А хаоса не обичам ни най-малко.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар