Повечето рецепти за панирано пилешко са с гърди, които са по-постни и диетични, но и значително по-сухи. Този път ще ви представим една рецепта с обезкостени пилешки бутчета, приготвени с лимон, билки, ориз и зелен боб.
За приготвянето на тази рецепта няма да ви трябва много време – най-много около 40 минути, като количеството, което ви представяме ще ви стигне за 4 – 6 порции.
Ето и какви продукти ще са ви необходими:
6 цели обезкостени бутчета
сол и черен пипер на вкус
1 чаша брашно
6-10 супени лъжици зехтин
соев сос
1 цяла глава лук, нарязана на ситни кубчета
5 скилидки чесън
1/2 чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1 лимон
1 чаша сварен ориз
зелен боб за гарнитура (по желание).
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Пуснете котлона на умерена температура и сложете зехтина в голям тиган. Овкусете бутчетата със сол и черен пипер, след това ги оваляйте от двете страни с брашно.

Сложете ги в тигана с кожата надолу и ги панирайте като ги движите с прибор, за да не залепнат. Когато кожата стане златиста, след около 3-4 минути ги обърнете от другата страна и ги панирайте за още няколко минути, след което ги преместете в чиния.

След като сте готови с панирането на бутчетата добавете в друг тиган лука и чесъна с малко зехтин и ги запържете за около 3 минути. След това сипете виното и оставете да къкри на намален котлон още 1 до 2 минути.

Накрая добавете в тигана и бульона, заедно с половината от настърганите лимонови кори. Нарежете лимона на половина и изстискайте и сока в тигана.

Поръсете с малко сол и черен пипер и оставете ястието да се готви в продължение на още 2 минути, като разбърквате непрекъснато.

След това върнете пилешките бутчета обратно в тигана, така че течността да ги покрие наполовина. Похлупете с капак и поставете пилето във фурната. Нека се пече за около 15 минути.
След това махнете капака и полейте всяко бутче с по една лъжица сос.

Сервирайте пилето със сварения ориз, към който сте добавили сол и другата част от настърганите лимонови кори.

Сервирайте пилето с ориза и зеления боб, който също предварително сте сварили и задушили в тигана с малко зехтин и соев сос.















Четири зодии не могат да казват "не" и поставят другите пред себе си
Рекордно откритие: Гигантска паяжина с над 111 000 паяка
Как да пробудим съзнанието си
В САЩ откриха, че човешкото сърце е способно на самовъзстановяване
Най-голямата паяжина в света е открита в пещера между Албания и Гърция
James Webb открива следи от първите гигантски звезди
Троен шамар за ПСЖ
Почина архитектът на европейската купа на Стяуа Букурещ
Синя лудост! Вижте какво направиха феновете на Левски за Вечното дерби с ЦСКА
Кошмарна новина за Локо София
От хип-хоп клубовете в Харлем до подиумите на Висшата мода – историята на streetwear стила
5 кристала, които ще повишат вибрацията в дома ви
2 зодии с голям напредък до края на 2025
Милена Аврамова за филма „Рожден ден“: Вселената започва да работи, когато правиш нещо хубаво
Какво прави музиката с нашето тяло?
Използвате ли изкуствен интелект? А знаете ли как се отразява на мисленето?
Гъбична инфекция на половия член – какво представлява и защо се появява?
УМБАЛ „Лозенец“ стартира кампанията „Мовембър 2025“ в подкрепа на мъжкото здраве
Остави коментар