IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Зеленчуков микс с брюкселско зеле

10 април 2016 06 15

Пролетна рецепта за леко хапване

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

С настъпването на топлите пролетни дни все по-често ни се хапва нещо не просто леко, но и красиво и вкусно.

Сезонът предоставя огромно разнообразие от зеленчуци, които се приготвят много лесно и са чудесни както за гарнитура, така и за основно хапване.

Едно от предимствата е, че наситените им цветове правят ястието изключително красиво.

Представяме ви една рецепта за микс с гриловано брюкселско зеле и още няколко цветни елемента, които се приготвят за 20 минути, а количеството продукти ще ви стигне за общо 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

500 грама брюкселско зеле, почистено и нарязано на малки парченца

Половин малка тиква, почистена и нарязана на кубчета

1 глава червен лук, обелена и нарязана на кубчета

Зехтин

Сол и пипер на вкус

1/3 чаена чаша сос от нар (може и меласа)

Семена от нар

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 220 градуса

Поставете всички нарязани зеленчуци върху тава с поставена хартия за печене.

Посипете със зехтин, сол и черен пипер.

Печете между 20 и 25 минути или докато забележите, че зеленчуците добиват приятен златист цвят. Извадете зеленчуците и ги подредете върху чиния.

Поръсете със сос от нар и разбъркайте добре.

След това посипете равномерно със семената от нар и сервирайте веднага.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари