IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да се доверим ли на картите Таро?

13 април 2016 08 20

По-добре чуйте сърцето си

Снимка: авторът

Снимка: авторът

Всички имаме по някой приятел, чиято баба или позната врачува на карти. И ако си спомняте последния си сеанс, ще се сетите, че всъщност той е бил по-скоро разговор.

Картите Таро са просто един повод да разкажете това, което ви мъчи. Всичко останало са думи. Вълшебните карти могат да ви помогнат да разнообразите ежедневието си, но не и да вникнете в безкрайните дебри на бъдещето. Колодата ни кара да се замислим над действията си, но не трябва да направлява решенията ни.

Но за съжаление, водени от наивността и отчаянието, удивени от мистицизма, понякога вземаме решения на база какво е казал пасиансът. Поради лошите намерения на някои търговци, които продават „дарбата“ си, Таро започва да се разглежда като зловреден, почти сатанински способ, докато замисълът му е съвсем друг.

Сведенията от Китай, Древен Египет, Древна Гърция и Индия показват, че в миналото Таро са били използвани за забавление, както днес стандартната колода намира приложение например за белот.

Смята се, че в древността колодата е била създадена за забавление на наложниците в двора на владетелите. Но според специалисти, във времето те са придобили много по-важна роля.

От една проста колода със 78 къса, Таро постепенно бива обвързана с всички езотерични науки – нумерология, алхимия, астрология и др. Това всъщност се оказва и причината Таро да „познават“, защото зад всяка една карта стоят десетки значения, като поне едно от тях би могло да се обвърже истинно с дадено събитие от живота на един човек.

Да вземем под внимание значението на първата карта от цикъла на големите аркани, Глупакът (познат днес като жокер). От нумерологична гледна точка, числото 0, под което е обозначена картата, символизира всемирното начало. Самият персонаж на Глупакът, това е човек, който знае всичко, но не може нищо. Той е едновременно всичко и нищо. И защото няма опит, негов гид в света на живите е едно куче, което му показва правилната посока – направлява го. Картата е станала вдъхновение за много приказки, една от които вероятно е Пинокио. Нали си спомняте за щурчето?

Окултистите разкриват, че зад персонажа обаче стои една много по-сложна история. Тя разказва за момента, в който всичко е започнало. Нищото, в което е настъпил Големият взрив – началото. Търсейки значението ѝ в пасиансите, картата символизира новото начало, подкрепено с голяма доза късмет. Очаквания за невероятности, печалби, добър шанс, абсурд, непредвидими последствия, щастлив изход.

Сами виждате колко много значения има една карта, а дори не разглеждаме цялата ѝ същност. И все пак какво е Таро? Картите са повод за размисъл. Всяка една се свързва с конкретна част от вашето битие. Поради това те винаги ще се възприемат като магични, бидейки всъщност една гениална приумица с разнопосочна и еклектична същност.

Това е важно!

Таро не предсказват бъдещето, защото вие сте тези, които с всяко едно решение променяте пътя, към който се стремите. Колодата може единствено да ви даде идея за това накъде да продължите.

Но бъдете внимателни, пазете се от търговци на вълшебства. Ако някой иска пари от вас за сеанс, пожелайте му приятен ден. Таро е за приятелски кръг, в който всичко се споделя. Място, където можете да разисквате социалните си несгоди и професионални проблеми.

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Тайна ( преди 8 години )
До Жибор: Много е вероятно и авторът да споделя мнението ти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Жибор ( преди 8 години )
Благодарим за съвета: когато чуя сърцето си,никак не им се доверявам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар