IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Джордж позира с прабаба си за пощенска марка

20 април 2016 10 20

Очарователният семеен портрет е по случай 90-ия юбилей на кралицата

Снимка: dailymail.co.uk

Снимка: dailymail.co.uk

Очарователният принц Джордж застана гордо до своята прабаба за специален семеен портрет, с който кралското семейство отбелязва 90-ия юбилей на кралицата.

На кадъра позират ключовите фигури в британската монархия – кралица Елизабет Втора, нейният първороден син – принц Чарлз и съответно неговият по-голям син – принц Уилям. Снимката е направена в гостната на Бъкингамския дворец преди няколко месеца.

Новият исторически образ на фамилията със синя кръв ще бъде превърнат в четири пощенски марки, които ще струват по 2,56 британски паунда всяка.

Кадърът можеше да е доста скучен, ако нямаше една закачка – малкият принц е стъпил на купчина с книги, усмихва се широко и пази равновесие като държи за ръка баща си.

Утре прабабата на Джордж има рожден ден и в Обединеното кралство ще има големи тържества по този повод, тъй като досега британски монарх никога не е достигал до тази възраст.

Ако монархия означава приемственост и стабилност, то това изображение превъзходно описва тази символика.

Според познавачите на етикета на кралското семейство, принц Джордж нарочно не е седнал в скута на някого от възрастните си роднини, за да бъде сам и да внушава на хората, че някога той ще бъде кралят на двореца.

Неслучайно е избран и слънчевият, златист декор на снимките, както и фактът, че всички са облечени в различни нюанси на успокояващия светлосин цвят.

Когато самият принц Джордж празнува своя 90-ти рожден ден, годината ще бъде 2103-та.

Така ще изглеждат пощенските марки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари