IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да извлечете максимума от почивката с приятели?

19 май 2016 08 20

Внимавайте пътуването да не влоши отношенията ви

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Ако ви предстои пътуване с приятели, то сигурно сте в много приповдигнато настроение. Факт е, че подобна почивка може да бъде невероятно изживяване, но и може да бъде истински кошмар, ако нямате правилната настройка.

Пътуването с приятели изглежда супер забавна и готина идея, но реалността е такава, че още от първия ден може „да си пилите нервите“ взаимно и така до края на „почивката“.

Когато пътувате с приятели, вие по същество се въвличате в нови взаимоотношения, с различен тип комуникация. Трябва да бъдете доста внимателни, ако не искате да охладите отношенията си със своите спътници и то трайно.

Ето и няколко съвета по темата:

1. Обсъдете всичко преди да тръгнете на път.

Много е важно да дискутирате всеки елемент от пътуването ви заедно, преди да тръгнете на път. Колко багаж ще носите, къде ще отседнете, какви са очакванията ви, как си представяте ежедневието, какво искате да постигнете, какво е и какво не е приемливо за вас и така нататък. Може да звучи педантично, но разликите в стила на пътуване между различните хора са огромни. Ако вие се радвате на едни неща, а приятелите ви на други – чакат ви поредица от недоразумения, разногласия и негодувания.

2. Обсъдете бюджета.

Преди да започнете да планирате пътуването, добре е открито да обсъдите бюджета. Най-вече колко пари сте готови да похарчите. Установете и съгласувайте паричните параметри на почивката си. В края на краищата, ако единият пътник не може да спре да харчи, другият не е длъжен да му дава пари на заем, сякаш е банкомат.

3. Фонд „общи пари“.

Добре е всички от групата приятели, с които тръгвате на път, да направят равен принос в сума пари, за да финансирате групови дейности и ястия. Иначе все някой ще започне да се скатава, когато дойде време за плащане на общите сметки. Независимо дали сте на път с един приятел или с десет, заделете такъв фонд, за да не си причините стрес.

4. Бъдете готови за компромиси.

Пътуването с компания означава редуването на едни компромиси с други. Няма как да угодите на всички, но и трябва да оставите всички да се забавляват така, както намерят за добре. Един ще се наслаждава на разглеждането на музеи, друг ще иска да плава с лодка, а трети ще предпочете шопинга – важното е всички да се наслаждавате и да не се сърдите помежду си.

5. Разделяйте се от време на време.

Ако хората в групата ви имат различни интереси, добре е да се разделяте по няколко часа на ден, за да може всеки да се посвети на любимите си дейности и то на спокойствие. Частичната „свобода“ е доста важна при подобни пътувания, за да се запази мирът в компанията.

6. Не забравяйте, че това е временно.

Не забравяйте, че това пътуване си има начало и край и че вашите приятелски отношения са най-ценни в случая. Бъдете щастливи и се забавлявайте, вместо да се впрягате за глупости. Дори вашият спътник да ви дразни с някой негов навик, със сигурност ще оцелеете една седмица по този начин!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари