IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-красивите плажове в света

20 май 2016 13 00

Ако планирате пътуването на живота си...

Снимка: Cosmopolitan

Снимка: Cosmopolitan

Независимо дали искате да избягате само за уикенда или планирате пътуването на живота си, почивката на плажа е една много добра идея.

И за да се запалите, ето някои от най-красивите пясъци от Южния плаж в Маями до Австралия.

Южният плаж в Маями (South Beach, Miami)

Известен повече с нощния си живот, отколкото с пясъците си, Южният плаж е едно чудесно място за онези, които могат да избягат за малко от скуката на ежедневието.

Плажът „Райли“ в Тайланд

Той е някак откъснат от забързания живот, там дивото зове. До „Райли“ се стига само с лодка, което го прави един от най-спокойните плажове в Тайланд, а гледката на изскачащи от нищото петдесет метрови скали във водата ще ви смае.

Плажът „Навагио“ в Гърция

Плажът се намира в отдалечен залив на Йонийските острови. Известен е като плажът на корабокрушенците, откакто през 1980 г. там потъва кораб.

„Уолвис бей“ в Намибия

Плажът в тази югозападна африканска държава е известен с безкрайните си пясъчни дюни. Но това не е единствената причина да плажувате там. Докато хващате тен, има много голям шанс да видите птици фламинго, китове, тюлени и дори хиени.

Monterosso Al Mare, Италия

Градът край морето има само един плаж. Заливът не е особено голям, но пленява със симбиозата от пясък и скали. Хотелите и сградите са високо над ивицата, а от стаите им се разкрива най-невероятната гледка към хоризонта.

„Плажът на белия рай“ в Австралия

Сред източните брегове на държавата континент има един тесен залив, който грабва с необичайната си дълбочина. Морските вълни влизат в 3-километровия залив и се блъскат в скалите. Мястото напомня устие на река, но там такава не тече.

Praia Dona Ana в Португалия

Плажът е като яма в пясъчните скали. Там трудно ще хванете тен, защото над чадъра ви ще виснат 100-метровите природни твърдини, но усещането е уникално.

Подготви: Александър Градинаров

Снимки: Cosmopolitan

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари