IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десерт от маршмелоу

5 юни 2016 06 00

Вкусни „близалки“

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Когато става въпрос за десерти, няма как да не помислим за лесна и бърза рецепта, която да не прави компромис с вкуса.

Лятото е времето, в което предпочитаме да се концентрираме върху сладки, които не са в големи порции и не са чак толкова тежки, колкото би било едно парче торта, например.

По този повод ви представяме една нестандартна идея за десерт от маршмелоу. С него можете да наградите децата си или да развихрите въображението си с украсата.

Ще ви бъдат необходими:

1 пакет маршмелоу

1 опаковка бял шоколад

Шоколадови пръчици, бонбони или каквото и да е за украса

Дървени пръчици за шиш

Начин на приготвяне:

Начупете белия шоколад на малки парченца. Поставете ги в купа и ги разтопете на водна баня, докато получите гладка и хомогенна смес.

Вземете един от дървените шишове и потопете само единия му край.

Набучете един от бонбоните маршмелоу и направете същото с останалите.


Ако сте решили да декорирате с бонбони, вземете ги, обелете ги и ги поставете в плик.

С помощта на точилка ги раздробете до много малки парченца.

Потопете маршмелоу бонбоните изцяло в белия шоколад и след това овъргаляйте в парченцата бонбони.

Тъй като шоколадът още е течен, ще залепнат добре.

Можете да експериментирате с декорациите и вместо бонбони да използвате шоколадови пръчици, натрошени ядки или друга подходяща съставка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари