IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладките бебета са по-глезени и предпочитани

14 юни 2016 07 00

Оказва се, че дискриминацията започва от най-ранна възраст

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Според ново проучване на списание Nature възрастните хора са склонни да глезят по-сладките бебета и да обръщат по-малко внимание на тези, които считат за по-малко атрактивни.

Експериментите показват, че възрастните дават повече играчки и даряват с повече внимание и грижи симпатичните пеленачета, а също така прекарват по-малко време с не особено привлекателните кърмачета.

Гледката на пухкави бузки, малка брадичка, големи очи и малко носле може да стопи и най-студеното сърце, но ако бебето няма достатъчно късмет да се роди с визия на херувим, то може да се окаже пренебрегвано още в най-ранните си години.

В същото изследване се казва, че бебетата на по-възрастните бащи са по-грозновати. Изследователите твърдят, че това се дължи на генетични мутации. С възрастта клетките на сперматозоидите не копират ДНК-то на мъжа достатъчно ефективно и това се отразява и на външния вид на бебетата.

Мартин Филдер, антрополог от Виенския университет, твърди че бебетата на над 40-годишните бащи са с до 10% по-малко привлекателни.

Според психолозите бебетата, с характеристики, които се считат за сладки, задействат механизъм в човешкия мозък, който ни подтиква да изразходваме допълнителни усилия в ангажимента си към тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари