IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Попаднали сте на недоверчив мъж? Не го съдете!

22 юни 2016 11 00

Изчакайте го да се отпусне, може да е бил нещастен

Снимка: phoenixmenscounseling.com

Снимка: phoenixmenscounseling.com

Задавате ли си въпроса „Защо се държи така с мен?“

Обраното и недоверчиво поведение на един мъж може да се корени в лошия му опит от предишни връзки. Напълно възможно е това „изгаряне“ на душевното да е оставило следа вътре в него, която някак не допуска създаването на нови близости. Той се притеснява, направо се страхува да не бъде наранен отново. Ирационалното му поведение определено не е плод на действията ви, но имайте предвид, че вие сте самата провокация. С разбирането на ситуацията, в която той проявява недоверие, ще си помогнете, осигурявайки си близост с него. Но преди да настъпите, дори преди да го докоснете леко по коляното, изчакайте го – нека свали гарда.

Не е задължително драмите в миналото му да са били обвързани с романтика

Обикновено недоверчивите мъже нямат голям вдъхновяващ опит с дълготрайни връзки. Вместо това по-скоро около тях са съществували емоционални вампири, които по един или друг начин са изсмуквали дали енергия, дали нещо в сексуален аспект. Не е невъзможно да са били двете заедно. Чували сте за мъжете със синдром „чехльовци“, които позволяват на всеки и всичко да ги гази? Ако той е от тези, нищо чудно да е имал кошмарни връзки...

Какво не е наред?

В ранните етапи от развитието на връзката, преди дори да възникнат проблемите с доверието, самата тя може да му се види жилава. Смешно е, но понякога мъжете толкова се влюбват, че се паникьосват – мислят си, че могат да ранят любимата си. Но това минава с времето, когато вече минете първата фаза на много усмивки, секс и целувки, пренасяйки се в тази на доверието.

Но имайте предвид и това, че някои мъже просто или не са готови, или не искат да се обвързват. Доверете се на инстинкта си и на знаците, които той издава с поведението си.

Защо е емоционално затворен?

Дори най-основният сред крайъгълните камъни на човешките взаимоотношения – фразата „Обичам те!“, може да му се стори доста трудна за произнасяне. Тя някак не може да излезе от гърлото му, седи си там заседнала и ту напред, ту назад – буксува! Защо е така ли? Понякога незарасналите още рани от предишната любов не го позволяват. Не че на него не му минава през акъла, та той иска да изрази емоциите си... ала товарът вътре в него убива това така искрено желание.

Недейте да го насилвате да се разкрива пред вас, оставете го сам да усети комфорта на вашата личност. Нека открие в нея онзи човек, на когото наистина иска да каже „Обичам те!“ и това мило откровение да бъде пролято като цветна река от сърцето му.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Ако си накичил елхата с всякакви чудесии, старата ти играчка няма място там.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sundi ( преди 7 години )
Помните ли красивите стъклени играчки за коледното дърво ? И си представете , че ви е останала само една единствена такава прекрасна , блестяща , неповторима . Може би сте имали и други подобни , но поради различни причини са се счупили ( дали вие сте били виновни ,или друг или просто е паднало дървото ) . И ви е останала само едничка .И знаете , че няма от къде да си купите или намерите друга такава , или подобна . Искате да си я пазите на всяка цена (дали от себе си или да не падне дървото ) . И в същото време ... не можете да си представите празника без тази красота , въпреки , че имате много , много други пластмасови играчки . И ето ДИЛЕМАТА ( СТРАХА ) ! .... Объркани сте как да постъпите . Да скриете в някой шкаф , или да и се радвате безкрайно ( дори и с минимален риск да не се счупи , или счупите ) ... Толкова е прекрасна , и ценна ... Едва ли се чувствате благословен , че я имате ... Просто страхът взима превес . .... МЪЖ или ЖЕНА - ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПОПАДНЕ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ ! ... Не мислете за играчката , тя би се радвала да ви радва в празничните дни ! .... Проявете разбиране и снисходителност към себе си , преодолявайки страха . ... АЗ ИЗБИРАМ ДА И СЕ РАДВАМ , И ТЯ НА МЕН ! ... Бих ограничил максимално всички възможности за евентуално счупване - по-здраво въженце за закачане ; огъване на клончето ,за да не може да се изплъзне и да падне ; постилане на много памук под дървото , за да не се счупи ако падне ; по-стабилна стойка за дървото ; една спокойна среда ... .. И празникът би бил прекрасен ! ... Проявете снисходителност към себе си ... и се радвайте на това ,което имате ! ... Не всеки има подобна сантиментално значима красота .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар