Колкото и прекрасно ястие да направите, то е нищо без подходяща гарнитура.
В това отношение със сигурност е добра идея да се обърнем към зеленчуците и тяхното по-специфично и специално приготвяне.
Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за моркови, които са подходящи едновременно за гарнитура към основно ястие или като нещо за хапване пред телевизора.
Ще ви бъдат необходими:
¼ чаша зехтин
Още 2 с. л. зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. чесън на прах
3 стръка прясна мащерка
1 стрък пресен розмарин
1 килограм моркови, белени
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Започнете с обработката на мащерката и розмарина. Нарежете ги на ситно и смесете двете подправки.
В подходящ съд, най-добре в буркан, изсипете ¼ чаша зехтин, оцета, горчицата, чесъна, мащерката и розмарина.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Затворете капачката на буркана и разклатете енергично за 30 секунди, за да се смесят добре съставките.
Заемете се с морковите. Нарежете ги на две половинки и след това всяка половинка на още две части.
Наредете в тава така, че всяко едно парче да не се докосва до другите. Залейте с двете супени лъжици зехтин и внимавайте да бъде равномерно. Поръсете морковите със сол и черен пипер на вкус.
Поставете в предварително загрята фурна и запечете докато получат златист загар.
Извадете морковите и ги изсипете в чиния. Посипете с предварително приготвения дресинг.