IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусни мариновани моркови

3 юли 2016 06 00

Лесно допълнение към всяко ястие

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Колкото и прекрасно ястие да направите, то е нищо без подходяща гарнитура.

В това отношение със сигурност е добра идея да се обърнем към зеленчуците и тяхното по-специфично и специално приготвяне.

Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за моркови, които са подходящи едновременно за гарнитура към основно ястие или като нещо за хапване пред телевизора.

Ще ви бъдат необходими:

¼ чаша зехтин

Още 2 с. л. зехтин

2 с. л. бял винен оцет

1 с. л. дижонска горчица

1 с. л. чесън на прах

3 стръка прясна мащерка

1 стрък пресен розмарин

1 килограм моркови, белени

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете с обработката на мащерката и розмарина. Нарежете ги на ситно и смесете двете подправки.

В подходящ съд, най-добре в буркан, изсипете ¼ чаша зехтин, оцета, горчицата, чесъна, мащерката и розмарина.

Добавете сол и черен пипер на вкус. Затворете капачката на буркана и разклатете енергично за 30 секунди, за да се смесят добре съставките.

Заемете се с морковите. Нарежете ги на две половинки и след това всяка половинка на още две части.

Наредете в тава така, че всяко едно парче да не се докосва до другите. Залейте с двете супени лъжици зехтин и внимавайте да бъде равномерно. Поръсете морковите със сол и черен пипер на вкус.

Поставете в предварително загрята фурна и запечете докато получат златист загар.

Извадете морковите и ги изсипете в чиния. Посипете с предварително приготвения дресинг.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари