IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефовете, които са прекалено добри, за да са истински

8 юли 2016 13 00

Те са 7 вида

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Средностатистическите шефове са строги, но справедливи. Има жестоки, безскрупулни шефове, които са истински кошмар за своите подчинени. Но има и такива, които са по-добри от всички наши очаквания.

Шефове, които са толкова свежи, забавни и приятни за работа и общуване, че чак те карат да се чувстваш зле, сякаш не си честен спрямо тях.

Тези идеални шефове са точно 7 типа. Ето ги и тях:

1. Управителят на стадото

Тези шефове са просто брилянтни, когато става въпрос за управление на екипи. Те имат страхотни идеи и умеят да насърчават екипа си да реализира тези идеи. Те знаят какво е най-добро за фирмата, но работят и за благото на подчинените си. Те винаги поемат отговорност, когато нещо се обърка, а не обвиняват другите. Освен това работата с тях е обогатяващо преживяване, тъй като те предават уменията си на другите и то с удоволствие.

2. Шефът ментор

Човек е абсолютно благословен, ако има такъв шеф. Този вид мениджър разбира възможностите на всеки свой подчинен и успява да контролира работата му, но до такава степен, че самият подчинен да вярва, че е супер полезен за екипа. Тези шефове никога не искат извънземно ниво от своите служители, но някак успяват да ги мотивират да дават най-доброто от себе си като един добър треньор в света на спорта.

3. Шефът полубог

Този тип шеф е толкова перфектен, че служителите са готови да му служат до гроб и да го последват на край света. За него те са готови да работят болни, да идват в офиса в събота и неделя, както и по време на отпуск. Този шеф е супер харизматичен, но в същото време е много работоспособен и ефективен, и подчинените му се борят да достигнат неговото крайно високо ниво.

4. Шефът любимец

Тези шефове са радост за очите и ушите на служителите си. Работата с тях върви като летен хит по радиото – леко, приятно, весело и зареждащо. Тези мениджъри хем имат управленски умения, хем знаят, че хората в екипа им трябва да се разтоварват, за да няма помежду им напрежение. Именно затова всички ги уважават и обичат.

5. Шефът двигател

Този шеф умее да поддържа фокуса на екипа си. Той умее да внушава на служителите си,. че работата е мисия и те са готови да го следват, сякаш отиват на война, а той е техният вожд. Той изисква посвещение от тях, но пък някак успява да им повлияе позитивно и мотивиращо. С такъв шеф хората усещат, че могат да вървят нагоре в кариерата, защото самият той ще им покаже пътя нагоре и ще ги мотивира да успеят да се изкачат по корпоративната стълбица.

6. Супер загриженият шеф

Този шеф винаги влиза в положението на подчинените си. Той е толкова добър, че е склонен да поеме работата на свой болен служител, за да го покрие пред ръководството. Този мениджър се раздава за другите, грижи се за целия офис, а освен това се вълнува от глобалното затопляне, бежанската криза и т. н. С две думи той е свръхчувствителен и винаги е достъпен.

7. Шефът машина на времето

Благодарение на такъв шеф ние можем да разберем стойността на времето. Този човек успява да свърши работа за половин минута, докато другите се бавят с часове. Той е експедитивен, принципен и решителен професионалист. Благодарение на него всички останали се учат на професионализъм. Освен това този тип мениджър обикновено наистина притежава талант, който респектира околните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

shrek ( преди 7 години )
Нема такива в България. Тук са само ***!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар