IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ви възприемат, ако не умеете да изразявате чувствата си?

11 юли 2016 10 20

6 неща, които хората ще си мислят за вас

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Има хора, които просто не могат или не знаят как да изразяват емоциите си. Това често е в техен ущърб, защото другите ги възприемат за прекалено потайни, за груби и дори за арогантни.

Не е ваша вина, ако не ви е лесно да изразявате чувствата си – за много хора това е трудно изпитание. Не е задължително да го правите, въпреки че за вас ще е много по-лесно, ако се научите да си казвате как се чувствате в определени ситуации.

Не е нужно да споделяте емоциите си с целия свят, но все пак ако ги криете от всички, хората ще ви смятат за безчувствени.

А ето и 6 неща, които хората ще си мислят за вас, ако не ви бива да изразявате чувствата си:

1. Хората ще смятат, че сте надути темерути

Ако имате неспособност да показвате емоциите си, вие често ще бъдете възприемани за надут темерут или за арогантен тип. Хората ще ви съдят, без да осъзнават защо не ви харесват. Просто няма да се примирят с вашата потайност.

2. Хората ще мислят, че не ги уважавате

Ако не показвате чувствата си ясно, много хора няма да осъзнават, че ги уважавате и ще смятат точно обратното. Хората очакват да чуват комплименти, а освен това светът се крепи върху лицемерието. Затова, ако вие не умеете да се изразявате добре и да казвате на хората какво мислите за тях, те ще смятат, че едва ли не им мислите лошото.

3. Хората ще ви изолират от обкръжението си

Ако често си мълчите в компания и не казвате мнението си ясно и открито, изолацията ви няма да е само физическа. Понякога хората от вашето обкръжение просто ще ви игнорират, защото вие ще сте твърде различни. Научете се да се смеете, да се ядосвате и да се вълнувате заедно с близките си, иначе ще станете аутсайдер.

4. Ще оставате безмълвни, дори когато ви се иска да изкрещите

Ако сте човек, който предпочита да замълчи, когато е ядосан вътрешно, това е в голяма вреда за самия вас и най-вече за вашите лични и професионални отношения. Често няма да знаете какво да кажете в ситуации, в които ще се чувствате зле. Негативните емоции в душата ви ще се трупат и в даден момент ще ескалират. Научете се да казвате истината на момента, дори да ви е страх от ответната реакция.

5. Близките ви ще смятат, че не им съчувствате

Тъй като най-вероятно не ви бива в утешаването на близките ви, те ще смятат че вие не им съчувствате никак. Трябва да се опитате да показвате емпатия в дадени моменти, а не да реагирате безмълвно на проблемите на роднини и приятели – те ще го възприемат за грубо отношение.

6. Ще си останете неразбрани

Ако не умеете да казвате/показвате какво мислите и чувствате, вие ще създавате една заблуда за себе си. Хората няма да ви разберат, защото просто няма да могат да ви разгадаят. Може да сте много тъжни, но ако не покажете сълзите си, никой няма да разбере защо се държите толкова хладно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари