IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 типа хора, които нямат качества за собствен бизнес

25 август 2016 13 40

Те никога няма да бъдат в състояние да стартират частна инициатива

Снимка: Essential Homme

Снимка: Essential Homme

Пълно е с хора, които имат гениални идеи за собствен бизнес, но истината е, че не всеки може да стане предприемач. 

Просто не всеки човек може да материализира своите мечти и да бъде предприемач.

Така че, ако имате страхотна идея, а финансирането ѝ не е непреодолимо предизвикателство, замислете се защо не се впускате в реализирането ѝ. Какви са истинските причини да не опитвате да стартирате свой бизнес?

Може би сте човек, за когото създаването на бизнес е просто непосилна задача.

Вижте дали ще се разпознаете в една от следните 8 категории:

1. Наслаждавате се на бляновете си, но не поемате инициатива за сбъдването им

Има хора, които умират да правят бизнес концепции и да ги разказват на близки и приятели, но така и никога не започват да реализират идеите си, дори не се и опитват. Между блян за печеливш бизнес и реализирането на такъв има известна разлика.

2. Нямате желание да се научите как се стартира частен бизнес

Има хора, които просто не желаят да натрупат бизнес умения, нито пък да учат дисциплини, които да им помогнат да стартират своя бизнес инициатива. Ако имате потребност за това, но нямате време за курсове, вие можете да актуализирате вашите знания от интернет или чрез онлайн обучение.

3. Усещате огромен страх от провал

Всеки човек има някакъв страх от неизвестното и това е нещо нормално. Успешните предприемачи обаче, умеят да потиснат този страх и да поемат някои рискове. Някои хора обаче, никога не дръзват да стартират нещо ново, защото мисълта че ще се провалят ги парализира.

4. Страх ви е от успеха

Всички ние сме виждали хора на прага на успеха, които сякаш умишлено се провалят в близост до финалната линия. Те или не могат да понесат успеха и да го управляват правилно, или зашеметяват толкова много от мисълта за него, ще подкопават всичките си усилия по пътя към него.

5. Вие сте перфекционист, но не и прагматик

Има много талантливи хора, които обаче са склонни да работят едно и също нещо в продължение на 20-30 години. Те се стремят към съвършенство, но в днешния, бързо променящ се свят, то е твърде краткотрайно понятие. Прагматичните хора са много по-кадърни предприемачи от перфекционистите, защото умеят да създават повече с по-малко усилия.

6. Не можете да запазите фокуса си върху едно нещо

Ако лесно си отвличате вниманието с различни бизнес инициативи и не можете да се фокусирате върху една определена, вие няма да можете да създадете успешна фирма. Фокусът и подреждането на приоритетите са много важен за всеки един предприемач.

7. Намирате си извинения и алтернативи за всичко

Ако непрекъснато си измисляте различни извинения защо да не стартирате свой собствен бизнес, значи просто си търсите препятствия по пътя, но не ви се занимава с преодоляването им.

8. Просто нямате лидерски умения и трудно вземате решения

Не всеки човек има лидерски качества, не всеки умее да е модел за подражание, не всеки може да взема бързи решения, не всеки може да поема рискове и отговорности. Ако за вас се отнасят някои от тези неща, може би никога няма да успеете да станете предприемач.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари