IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личният гард на принцеса Даяна обори конспирациите

19 август 2016 07 40

Пиян шофьор и некадърни охранители довели Даяна до гибел

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Изминаха почти 20 години откакто принцеса Даяна загина нелепо в автомобилна катастрофа. Парижкият ужас тогава помрачи Европа, а днес е тема на редица конспиративни теории. Наскоро обаче един човек, близък в миналото до принцеса Даяна, разкри своята позиция по мистериозния казус.

Каква е причината за смъртта в парижкия тунел?

Кен Уарф работил шест години като офицер по сигурността в екипа, пазещ принцеса Даяна. Наскоро той заяви пред Daily mail, че ако в нощта на трагедията е бил в колата ѝ, може би смъртта на красивата дама е щяла да бъде избегната. 

"От името на всички професионалисти, които се грижат за сигурността на кралските особи, искам да кажа, че хората, пазели Даяна в онази вечер и в последните ѝ два месеца, не бяха от нашия отдел. Все още ме е яд, този екип я уби", казва Уарф.

Единственият оцелял от въпросния екип бил гардът Тревор Рийс-Томас - шофьорът и останалите в колата загинали на място. Тревор бил назначен от влюбения в принцеса Даяна филмов продуцент Доди ал Файед, който бе с нея на задната седалка в нощта на трагедията. Ангажиментите на охранителя към Даяна били свързани само и единствено с престоя ѝ в Париж.

Според кралския офицер по сигурност Кен Уарф, на наетия от Доди охранител не е бил направен брифинг нито от полицията, нито от колегите му. Уарф смята, че гардът не е бил наясно с опасностите около принцеса Даяна.

Преди заминаването си за френската столица принцесата имала предложение от Кралица Елизабет II за двадесет и четири часова полицейска охрана, която Даяна отказала с мотива, че има кой да я пази в Париж. Кен смята, че отказът на принцесата е първият проблем по веригата, отнела нейния живот. Ако неговите хора били с Даяна, тя още щяла да бъде жива.

Кралският офицер казва, че телоохранителят на Даяна трябвало да се намеси, когато екипът взимал рискови решения, като това шофьорът Хенри Пол да кара в нетрезво състояние.

Втората грешка била бързото му шофиране, станало факт след нареждане от продуцента Доди, който искал да избяга от всички папараци, които ги следвали. Изключително груб пропуск е и несътрудничеството с парижката полиция и липсата на ескорт от тяхна страна. Такъв просто не е бил поискан.

  Смачканата кола, в която загина Лейди Ди

Черешката на тортата са незакопчаните колани. Абсолютно никой в колата не взел предпазни средства за сигурността си. Последвала катастрофа в тунела след моста „Алма”, в който колата се ударила няколко пъти в стените и колоните на подземното съоръжение. След сблъсъка автомобилът, превозвал принцеса Даяна, приличал на смачкана консервна кутия.

"Имайки предвид опита ми, натрупан с години служба, мога да кажа със сигурност, че смъртта на принцеса Даяна не беше убийство, а ужасяващ инцидент, който трябваше и можеше да бъде избегнат", казва кралският офицер Кен Уарф.

"Даяна не бе жертва на сенчести фигури, уж посрамени от нея. Принцесата пострада заради влюбения в нея Доди ал Файед и поведението му, както и от поредицата грешки, направени от телохранителя и екипът му", категоричен е той.

В крайна сметка най-удобно е да обвиниш мъртвите. А дали това е истина или друго е убило красивата принцеса Даяна, вероятно никога няма да разберем.
 
Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Жибор ( преди 7 години )
Ако е замесен и той,ще ги обори разбира се та няма да ни каже: "Ами да,направихме го- хубава конспирация излезе,успешна!"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар