IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хрупкави гнезда с печени яйца и авокадо

5 септември 2016 05 00

Рецепта за лек обяд или вечеря

Снимка: thecookingjar.com

Снимка: thecookingjar.com

Предлагаме ви една вкусна рецепта, подходяща за лек летен обяд или вечеря. Тя се прави във форми за мъфини, но ястието е солено. 

Направата на гнездата ще ви отнеме не повече от 30 минути. Като за целта ще ви трябва форма за мъфини/кексчета с 8 гнезда.

Ето и необходимите продукти: 1 чаша настъргано сирене чедър/може и кашкавал, 1 голям, настърган картоф (може да използвате и бланширани картофи за пържене), 1 супена лъжица зехтин, 8 яйца размер М, сол и черен пипер на вкус, 2 филийки нарязан бекон, 1 супена лъжица нарязан магданоз, 2 охладени авокадо, нарязани на филийки.

Инструкции за приготвяне:

Снимка: thecookingjar.com

Настържете картофите и сиренето чедър, и ги смесете със солта, черния пипер и зехтина в голяма купа. След това разпределете сместа по равно в гнездата за мъфини, като с пръсти я оформите плътно по стените на формите.

Снимка: thecookingjar.com

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете гнездата да се запекат за няколко минути, докато сиренето/кашкавалът се разтопи.

След това ги извадете от фурната и чукнете по едно яйце във всяко гнездо, след което го подправете със сол и черен пипер на вкус. Отгоре разпределете нарязани бекон и сложете още малко сирене чедър/кашкавал и магданоз.

Снимка: thecookingjar.com

Печете гнездата на 180 градуса, докато белтъците се стегнат (за около 13 до 16 минути).

Извадете ястието и го оставете да изстине. След това използвайте внимателно нож по краищата на гнездата, за да ги извади цели и невредими. Сервирайте ги с няколко резена охладено авокадо.

Снимка: thecookingjar.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари