IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезните уроци, които дъщеря ви може да научи от балета

8 ноември 2016 09 20

Как това сценично изкуство се оказва полезна житейска школа

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всеки един спорт е полезен за детето, но в сценичните изкуства и особено в балета, има нещо още по-специално. Ако се чудите на какво да запишете дъщеря си – не се колебайте да изберете класическия балет.

В балетната зала тя ще научи ценни уроци за живота, а дори и да не стане балерина, цял живот ще има необходимост да поддържа добрата си форма.

Ето и 5 житейски урока, които момиченцето ви ще научи от балета:

1. Усилената работа трябва да се прави с усмивка.

Балетът е изкуство, но и спорт. Той изисква непрекъснати упражнения, а те носят физическа болка. Балетът определено не е за хора, които се отказват лесно. В същото време това е дейност, която трябва да се прави с усмивка, а на сцената не трябва да личи какви усилия е коствала подготовката. Балерината трябва да е грациозна, красива и усмихната. Това самообладание и воля за упорит труд могат да бъдат полезни и в други области на живота.

2. Винаги има място за подобрение.

Балетът е много трудно изкуство. Винаги има място за надграждане и усъвършенстване. Балерините трябва да се упражняват всеки ден, за да не излизат от форма. Всеки напредък обаче носи вътрешно удовлетворение. В живота също винаги има място за подобрение.

3. Конкуренцията трябва да бъде жестока.

Ако мислите, че футболът е най-конкурентния спорт, трябва да се запознаете с няколко амбициозни балерини и ще видите, че при тях съперничеството е направо в друго измерение. Балерините непрекъснато поставят под въпрос способностите си и непрекъснато изискват още и още от себе си, за да се докажат. Те просто искат да са перфектни и да се открояват в тълпата. Ако човек се научи да оцелява в този вид жестока конкуренция, няма какво да го спре в бъдеще. Все пак животът е едно състезание, в което печелят по-уверените и по-работливите.

4. Харизмата и сценичното присъствие отварят много врати.

Балетът се върти около красотата и изяществото. Добрата балерина освен страхотни физически данни, има и сценично присъствие и харизма. Тя разказва истории без думи. Тя осъществява уникална връзка с публиката, само чрез езика на тялото си. Това умение за себеизразяване и тази способност да се отличиш в тълпата са много полезни умения за живота.

5. Работата в екип е също толкова важна, колкото и да имаш силна индивидуалност.

Балетът е уникален с това, че танцьорите трябва да функционират заедно на сцената. Прима балерината трябва да може да се довери на своите колеги танцьори и да може да разчита на тях. Животът също се върти около даване и получаване. На работното място, трябва да се научиш как да се справяш със собствените си задължения, но и да работиш заедно с колегите си, за да постигнете целите на фирмата. Същото важи и за романтичните отношения. Влюбените трябва да уважават своите индивидуалности, но да минават през живота ръка за ръка в тандем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари