IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-популярните дестинации за Свети Валентин

3 февруари 2017 12 40

Къде да отидем и какво да правим там?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Наближава най-романтичният ден от цялата година – Свети Валентин. Без значение дали го празнувате или не, можете да използвате датата като повод да се отправите с половинката на приятно пътуване и да откриете красотата на едни от най-красивите локации в света.

Разбира се, най-стандартно е пътуването до Париж, прославен като Градът на любовта, но далеч не се ограничавайте само до него.

За ваш късмет туристическите агенции в момента предлагат много и изгодни оферти за кратки романтични екскурзии в топдестинации, като в цените се включват както самолетните билети, така и нощувки в хотели в съответните градове

Ето няколко добри идеи за места, които да посетите и нещата, на които да се насладите.

1. Виена

Отдайте се на романтични изживявания за Свети Валентин с посещение на концерт, опера или оперета в града на класиката – Виена. В последните години Виена предлага все повече възможности за незабравимо изживяване на влюбените и не чак толкова посетители. Ако предпочитате нещо по-характерно за Свети Валентин, можете да направите обиколка на града с карета, да опитате от специалните торти в „Cafe Sacher“, да посетите двореца „Belvedere“, да се разходите из градините на двореца „Schonbrunn“ или просто да дегустирате вино в някоя от местните винарни с над 300-годишна история.

2. Рим

Рим е една от най-предпочитаните дестинации за Свети Валентин. Най-популярните места сред влюбените са:

- Астрономическата обсерватория – специална вечеря, която започва с коктейл в 20:00ч. Нужна е предварителна резервация, като входната такса е 15 Евро на човек.

- Специално изложение на шоколад в „Complesso del Vittoriano“

- Музеят на изкуствата от XX век организира специална атмосфера, посветена на влюбените. На този ден 2 входни билета са на цената на един.

- Емблематично място за влюбените – мостът „Ponte Milvio“ на река Тибър (северната част на града).

Ако обаче не сте обвързани, не се отчайвайте – на 15.02. италианците празнуват „San Faustino“ – празник на необвързаните.

3. Берлин

Отново е 14 февруари и е време за много романтика и приятни емоции с любимите хора. Германската столица е един нестандартен избор на място за празнуване, но определено ще ви изненада приятно. По това време всичко е много романтично и комбинацията с популярното греяно вино „Gluhwein“ си заслужава.

4. Амстердам

Казват, че Амстердам е един от най-романтичните градове в света. Насладете се на местната кухня и на живописните обиколки с корабче, които са изключително популярни тук. Тук се предлагат и сватбени церемонии за ден, нещо изключително предпочитано от влюбените на тази дата.

А ако сте от хората, които предпочитат да организират сами екскурзията си, късметът отново е на ваша страна, защото около празника на влюбените лесно може да намерите и самолетни билети на ниски цени.

Националният превозвач „България Ер“ например стартира своя промоционална кампания специално за Свети Валентин.

До 14 февруари включително пътниците имат възможност да закупят двупосочни самолетни билети на цени от 99 евро до Атина, Цюрих, Виена, Рим, Милано и Берлин.

От 129 евро започват цените за двупосочни полети от София до Амстердам, Франкфурт, Ларнака, Лондон, Барселона и Мадрид, а срещу 159 евро може да пътувате до романтичния Париж, както и до Тел Авив, Москва, Малага, Палма де Майорка, Брюксел и Прага.

От авиокомпанията посочват, че са подготвили специални цени и за полетите от Варна, а условие към промоционалната кампанията е пътуванията към романтичните градове да започнат до края на март.

Всички самолетни билети са „All inclusive“ и в цената им се включват летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 10 кг, кетъринг на борда, безплатен избор на място в самолета и чек-ин.

Безплатен е и превозът на ски и сноуборд оборудване с авиокомпанията при пътувания до 31 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари