IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета да бъдем успешни на работното място

16 март 2017 08 40

Вижте ги

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За да бъдем успешни и продуктивни на работното място, се изисква повече от просто участие в работния процес. Много е важно да бъдем инициативни. Начинът, по който се справяме на работа, е толкова важен, колкото всичко останало, което правим.

Ако не сме сигурни в каква посока да работим, за да постигаме по-големи успехи, тези съвети може да са ни от полза..

1. Да разберем какви са очакванията на работодателя

Много е важно да се впишем в компанията, от основно значение са и взаимоотношенията с мениджъра или ръководителя ни. Трябва да се уверим, че сме наясно с ценностите на компанията и да ги следваме.

2. Да бъдем „екипен играч“

Служителите, които загърбват личните си цели за сметка на тези на компанията, са високо ценени. Тези хора биват забелязани и често се издигат по-бързо в сравнение с онези, които са съсредоточили усилията си в лични постижения.

3. Добрите маниери в офиса не бива да се пренебрегват

Независимо дали се намираме в офис от отворен или затворен тип, трябва да се стремим да не вдигаме шум. Когато се налага да разговаряме с някой колега, е по-добре да отидем лично до него. По този начин изграждаме и по-близки отношения.

4. Да не закъсняваме

В зависимост от работата, много работодатели са готови да бъдат гъвкави, но всяко място има своите правила по отношение на работното време. Трябва да разберем какви са те и да се придържаме към тях. По този начин ръководителят ни знае, че може да разчита на нас.

5. Да се вместваме в крайните срокове

Трябва да държим на думата си и винаги да спазваме крайните срокове. Ако установим, че има риск да не се справим, е добре да уведомим ръководителя си и да предложим решение на създалата се ситуация.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари