IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 изненадващо полезни вещи, които да вземем на път

7 април 2017 11 00

Какво не бива да забравяме?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Приготвянето на багажа за мнозина е най-стресиращата част от пътуването. Обикновено желаем да бъдем подготвени за всяка ситуация и същевременно с това да вземем по-малко неща. Доста трудна задача, която може да причини главоболие.

Какво е важно винаги да носим в багажа си, преди да се запътим към летището? Предлагаме няколко вещи, които могат да бъдат изненадващо полезни.

1. Джинджифил

Той може да се окаже нашият спасител. Благодарение на противовъзпалителните му свойства, джинджифилът облекчава всякакви видове неразположения, включително обичайна настинка или проблем със стомаха.

2. Блуза с качулка

Идеална е за случаите, когато ни стане студено – докато чакаме на летището например. Дори да сме се отправили към тропическа дестинация, тази дреха може влезе в употреба, като можем да я използваме дори и като възглавница.

3. Шал

Лекият шал може да бъде аксесоар, с който ефектно да променим облика на един и същи тоалет. Той обаче има и много други приложения, включително импровизирана кърпа или облекло върху банския костюм.

Когато посещаваме храм, с шалът можем да покрием косата и раменете си, ако те са голи. Можем да го използваме и за превръзка в случай на травма или като маска, ако се озовем на много прашно място.

4. Евтин ръчен часовник

Той може да бъде ценен, ако батерията на телефона ни падне и нямаме възможност да я заредим.

Освен това, часовникът, който няма сантиментална стойност за нас, можем да разменим за превоз до дадено място, ако останем без пари.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари