IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 ясни признака на токсичните приятели

13 април 2017 13 40

По какво да ги познаем?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Приятелите са много важна част от живота ни. Понякога обаче тези отношения ни взимат повече, отколкото ни дават. По какво можем да ги познаем?

Чувстваме се неудобно

Конфликтите са нещо напълно нормално. Здравословните приятелски отношения обаче оставят у нас положително усещане и чувстваме подкрепа, докато токсичните приятелства ни карат да чувстваме точно обратното. В тези случаи приятелите ни потискат или изразяват пасивно-агресивно отношение в критиките си спрямо нас.

Никога не сме сигурни какъв е статутът ни в групата

Когато не сме сигурни какво ще бъде отношението на приятелите този ден, е ясен признак, че връзката помежду ни е несигурна и нездравословна. Понякога те се радват на успехите ни, а друг път са изпълнени със завист. Подобна несигурност може сериозно да ни стресира.

Приятелите ни винаги са негативни

Те винаги се фокусират върху онова, което не върви гладко в живота им. Или при всеки удобен случай се изживяват като жертви – другите може да грешат, но не и те.

Тяхното нещастие, неуспехите и проблемите им приемат като резултат от действията на други хора. Подобни личности могат само да ни натоварят.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари