IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Простите стъпки да получим мечтаната работа

19 април 2017 09 40

Да прегледаме профилите си в социалните мрежи

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Последният семестър в университета вече е към края си и идва време да се насочим към търсене на работа. А всеки желае да има мечтаната от него работа. За да се доберем по-лесно до нея, е препоръчително да изпълним тези няколко условия.

Да направим нещо наистина интересно

След като се дипломираме, трябва да отделим малко време, за да направим нещо наистина интересно. Можем да заминем някъде и изпитаме нови преживявания, да се позабавляваме след усиленото учене или да си направим кулинарен блог. Това може да бъде от полза и за мечтаната ни работа.

Работодателите търсят хора, които се открояват. Дори и да имаме диплома и стаж, автобиографията ни може да не се различава особено от тази на останалите кандидати.

Ако успеем да обвържем преживяванията с уменията си, потенциалният работодател може да намери това качество за ценно.

Да коригираме профилите си в социалните мрежи

Повечето от нас знаят, че работодателите проверяват профилите им за агресивни снимки или публикации. Това може да стане много по-лесно, отколкото смятаме, а потенциалните работодатели често намират тази стъпка за доста полезна в процеса на подбор.

Да оформим профила си в LinkedIn

Ако нямаме профил в LinkedIn, сега е време да си направим. А ако вече имаме, е време да го обновим. Освен профилите в социалните мрежи, работодателите разглеждат и професионалната ни страница в LinkedIn.

Това им дава малко повече информация извън присъстващата в автобиографията. Трябва да се уверим, че сме попълнили всичко, както и че сме добавили колкото е възможно повече внушителни умения.

Да потърсим професионална помощ при изготвяне на автобиографията

Може да смятаме, че това е забавно или че старата автобиография може да ни свърши работа. Истината обаче е, че начинанието е сериозно и отговорно. Препоръчително е да се посъветваме с професионалист. Тази стъпка може да ни даде преднина пред някой друг кандидат.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари