IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чувствата ни еволюират с времето – 3 примера

14 юни 2017 13 40

Нещата вече не са такива, каквито бяха

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Когато започнем все повече да се доближаваме до 30-те, осъзнаваме, че много от реакциите и разбиранията ни се променят. Посещаването на клубовете и дискотеките например вече не предизвиква такова вълнение, както преди. Подготовката за подобно събитие също е по-различна.

Променя се и начинът, по който усещаме и изразяваме щастието си. Всъщност много от емоциите започват да се променят по някакъв начин. Ето какво точно имаме предвид.

1. Щастието ни е фокусирано върху нещата, които вече имаме, а не върху тръпката

Допреди няколко години щастието се състоеше основно в изживяването на нова тръпка, като посещаването на някакво парти или на сафари например. Вече забелязваме, че чувството на блаженство, което получаваме, когато сме във ваната след тежък работен ден, носи по-голямо удоволствие.

Тогава сме щастливи и ценим онова, което сме постигнали, а не забавленията, на които се отдаваме. Така че в известен смисъл, това е щастие, фокусирано върху нещата, които вече имаме, а не към тези, които можем да имаме.

2. Любовта е по-малко страстна и по-любяща

Пеперудите в стомаха вече не са толкова интензивни както преди. Любовта вече в много по-голяма степен се състои в грижовна, утешителна прегръдка, отколкото в нещо по-огнено. Това е по-съдържателна интимност.

Освен това разбирането ни за любов също се променя, както и качествата, които търсим у партньора. По-важно е да открием спътник и партньор, вместо някои с горещо и секси тяло.

3. Осъзнаваме, че да бъдем необвързани има и своите предимства

Колкото по-дълго оставаме необвързани, толкова по-малко има значение дали сме с някого. Все още искаме да намерим партньор и да създадем семейство, но полагаме все по-малко усилия.

Причината е, че сме свикнали с начина си на живот и намирането на някого може да наруши създадения комфорт. Ако обаче не променим начина си на мислене и не положим усилия, в крайна сметка може да се съберем с някой наш приятел/приятелка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари