IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини да се преместим в нов град през 20-те

20 юни 2017 10 40

Защо е толкова важно за развитието ни?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

С навършването на 20 години, навлизаме в друг етап от живота си – идват отговорностите, по-сериозните задължения – вече сме възрастни хора. В този период е важно да предизвикваме себе си и да намираме различни начини за израстване.

Самостоятелността трябва да бъде сред основните ни приоритети. Пътят към нея е да се отделим от родителите си и да заживеем самостоятелно, най-добре в друг град.

Какви по-конкретно са предимствата да напуснем родния си град през 20-те?

1. С новия град идва и новото Аз

Ако винаги сме живели на едно и също място, там едва ли можем да получим шанса да разперим крилата си и да развием своя потенциал. Свикнали сме да виждаме същите хора и да следваме обичайното ежедневие.

Ако останем вкъщи след навършването на 20 години, това доста затруднява процеса на скъсване със старото си Аз и изграждане на новото. Но ако се преместим на съвсем непознато място, можем да се свържем със себе си в нова среда.

2. Нови перспективи

Когато живеем на едно място през целия си живот, свикваме с едно и също културно преживяване.

Когато живеем в по-голям, космополитен град, имаме възможност да общуваме с различни хора и дори да опознаваме различни култури.

3. Нарушаваме комфортната си зона

Всеки има нужда от предизвикателства в живота си. Това е, което го прави толкова вълнуващ.

Нищо не ни развива така, както преместването на ново място, където няма кой да ни помогне. Принудени сме да станем независими и скоро се научаваме да разчитаме повече на себе си, отколкото на другите.

4. Разбираме, че домът е там, където сме ние

Когато живеем на едно място през целия си живот, естествено се свързваме с комфорта и щастието, които изпитваме там. Започваме да мислим, че никога няма да бъдем щастливи, ако живеем другаде.

Това обаче са реплики на страха в нас. Можем да се чувстваме у дома навсякъде.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари