IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да подобрим социалните си умения

2 август 2017 11 10

За да разширим кръга на хората, с които общуваме

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Ако се окажем в средата на 20-те и установим, че общуваме само с отбран кръг от хора, вероятно се нуждаем от социализиране. За тази цел може би имаме нужда от съвети, за да подобрим социалните си умения.

1. Да говорим с хора онлайн

Това е най-лесният начин да се запознаем с хора и да разговаряме с тях – определено една от ползите от мрежата.

Това може да се случи в някоя група, където да намерим хора, споделящи нашите интереси. Така общуването е лесно. Ако изпитваме някакви затруднения по отношение на социалните контакти, това може да ни позволи да научим как да проведем нормален разговор. Също така е от полза да изградим увереност, необходима ни, за да разговаряме с хората.

2. Да говорим с непознати

Макар да е много популярен, този съвет е много полезен. Най-добрият начин да направим това е като се насочим към нови дейности с интересни теми, както и да отидем в барове или в нощни клубове.

По този начин можем да се срещнем с нови хора и да свикнем да общуваме с тях.

3. Да спрем да копираме популярните личности

Това често се оказва сред най-големите проблеми. Копирането на останалите означава да потискаме собствената си личност. Много често се случва така, че останалите не ни харесват, точно защото не сме себе си. Разбира се, трудно е да общуваме, когато хората не ни харесват.

Единственият човек, когото можем да бъдем, сме самите себе си, затова трябва да се опитаме да бъдем най-добрата си версия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари