IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тя, преди да стане той: Транссексуална трансформация

5 август 2017 12 00

Преобразяване на цената на семейство и приятели

Снимка: Bored Panda

Снимка: Bored Panda

Ако се разминем с Джейми Уилсън на улицата, сигурно ще го помислим за един средностатистически младеж – мускулесто тяло, сини очи. Едва ли бихме предположили, че той е един от почти 1,4 млн. транссексуални, които живеят само в САЩ.

През 2015 г. Джейми взима смелото решение да започне прехода от жена към мъж, което шокира и отчуждава от него по-голямата част от приятелите и семейството му.

„Отначало бях уплашен да се покажа като транссексуален, защото не давах никакви „признаци“, както казват хората“, пише той в Instagram, където сега се радва на над 300 хиляди последователи.

След две години третиране с тестостерон, хирургия и упорити тренировки във фитнеса, 21-годишният Джейми успява да се сдобие с вида на човека, който винаги е бил в сърцето си.

Макар напредъкът му да е учудващ, хората от предишния му живот, които казвали, че е „прекалено женствен“, за да стане мъж, сега са заменени от членовете на транссексуалната общност, много от които иронично го критикуват, че е „твърде мъжествен“.

„Вие НЕ сте този, когото хората мислят, че сте. Вие сте този, когото знаете, че сте“, допълва още Джейми.

Негови снимки преди и след трансформацията може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари