IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаците, че сме пристрастени към пазаруването

4 август 2017 09 40

И как да контролираме състоянието?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Задава се парти, а ние не можем да се сетим за нито една дреха в гардероба си, която можем да облечем – точно като всеки друг човек, нали?

Грешка. Всъщност, ако имаме гардероб, пълен с дрехи и дори не знаем за повечето от тях, има голяма вероятност да се окажем пристрастени към пазаруването.

Има начини, с чиято помощ да овладеем тази своя зависимост и да се научим да пазаруваме „съзнателно“. Преди това обаче да се спрем на някои от най-честите признаци на това състояние.

- Характерен белег е да сме забравили, че сме пазарували, както и да не помним нещата, които притежаваме. Ако в гардероба си имаме дрехи, на които все още има етикет, в същото време сме с постоянното усещане, че няма какво да облечем, това е сигурен знак.

- Другият доста показателен признак е местният доставчик да знае името ни, тъй като ни вижда всеки ден или всяка седмица, за да достави поръчаните от нас покупки.

- Ако започнем да пазаруваме сутрин рано още преди да сме яли или да сме се облекли, най-вероятно сме пристрастени към пазаруването.

- Не е добре също, ако се будим през нощта, за да пазаруваме или разглеждаме различни продукти онлайн.

Какво да направим, за да вземем нещата в ръце?

Да спрем да следим всички страници в социалните мрежи, които предлагат продуктите, които купуваме най-често. Да се стремим да заменим пазаруването с някой по-здравословен навик, като обикновена разходка, почивка с книга в ръка или да отделим повече време на приятелите и семейството си.

Също така бихме могли да направим списък на всички неща, които сме закупили, за да сме изправени пред истината очи в очи.

Важно е да се научим да обичаме себе си и нещата, които вече притежаваме.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари