Както е случаят с шоколада, процентът на хората, които не обичат сладолед със сигурност е минимален. Въпреки това обаче, много туристи по цял свят се оказват ужасени от това иначе любимо лакомство и имат основателна причина – някои от рецептите включват доста притеснителни съставки.
Какви са те и къде могат да бъдат намерени? Предлагаме кратък списък.
Крокодилски яйца за здравословен сладолед
Ресторант във филипинския град Давао решава да включат този необичаен десерт в менюто си, след като от съседен парк, където отглеждат животни, предлагат на собствениците на ресторанта крокодилски яйца.
Крокодилските яйца се състоят от 80% жълтък и имат много повече хранителни вещества, в сравнение с кокошите. Това прави сладоледът по-здравословен от обикновения.
Сладолед с кърма
Лондонска компания The Licktators предизвиква объркване сред потребителите, когато през 2015 г. пуска сладолед, който е направен от кърма. Дарена от щедри майки, кърмата се изследва, за да се установи дали отговаря на съответните стандартите, след което към нея се добавя мадагаскарска ванилия.
Люто в сладоледа
Ако ни харесват изключително нестандартните вкусове сладолед, Max and Mina в Ню Йорк е място, което бихме оценили. Те специализират в по-нетрадиционни рецепти, които включват люти чушки за истински мощен вкус.
Клиентите са предупредени за силата на вкуса, който далеч не допада на всеки. Все пак се предлагат и други видове сладолед – с вкус чесън или пица например.
Коментари