IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От крокодилски яйца до кърма – най-странните сладоледи по света

1 септември 2017 12 20

Определено не всеки би опитал

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Както е случаят с шоколада, процентът на хората, които не обичат сладолед със сигурност е минимален. Въпреки това обаче, много туристи по цял свят се оказват ужасени от това иначе любимо лакомство и имат основателна причина – някои от рецептите включват доста притеснителни съставки. 

Какви са те и къде могат да бъдат намерени? Предлагаме кратък списък. 

Крокодилски яйца за здравословен сладолед

Ресторант във филипинския град Давао решава да включат този необичаен десерт в менюто си, след като от съседен парк, където отглеждат животни, предлагат на собствениците на ресторанта крокодилски яйца. 

Крокодилските яйца се състоят от 80% жълтък и имат много повече хранителни вещества, в сравнение с кокошите. Това прави сладоледът по-здравословен от обикновения. 

Сладолед с кърма

Лондонска компания The Licktators предизвиква объркване сред потребителите, когато през 2015 г. пуска сладолед, който е направен от кърма. Дарена от щедри майки, кърмата се изследва, за да се установи дали отговаря на съответните стандартите, след което към нея се добавя мадагаскарска ванилия.

Люто в сладоледа

Ако ни харесват изключително нестандартните вкусове сладолед, Max and Mina в Ню Йорк е място, което бихме оценили. Те специализират в по-нетрадиционни рецепти, които включват люти чушки за истински мощен вкус. 

Клиентите са предупредени за силата на вкуса, който далеч не допада на всеки. Все пак се предлагат и други видове сладолед – с вкус чесън или пица например. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари