IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път в Европа: Подводен ресторант

28 октомври 2017 09 30

Той ще бъде в Норвегия

Снимка: Mir and Snohetta

Снимка: Mir and Snohetta

Дизайнът за първия подводен ресторант в Европа е разкрит, а той изглежда зашеметяващо. Идеята е за наполовина потънал монолит, където гостите ще могат да наблюдават морското дъно, докато се хранят. Това ще бъде възможно през огромен панорамен прозорец.

Ресторантът е проектиран от агенцията с творчески поглед Snohetta и ще се намира на най-южната точка на норвежкото крайбрежие. Той също така ще изпълнява и функциите на изследователски център за живота на морските обитатели.

Структурата ще изплува върху скалистия бряг. Тя ще се превърне в част от околната среда, спускайки се директно до морското дъно на пет метра под водната повърхност.

Гостите не бива да се страхуват, тъй като стените на подводния ресторант ще бъдат с дебелина от един метър. Архитектите смятат, че той ще се превърне в риф за миди.

Ресторантът е проектиран за 80 – 100 гости, които ще имат възможност да наблюдават морското дъно. Морските дарове вероятно ще бъдат ключови в менюто.

В извън работното си време ресторантът ще се превърне в изследователски център за живота на морските обитатели.

Планирано е изграждането да започне през февруари 2018 г. Очакваното завършване е февруари / март 2019 г.

Снимки на дизайна на подводния ресторант може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари