IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 меки умения, които да усъвършенствате преди преговори

7 ноември 2017 13 20

Особено важни са, ако се борите за повишение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вашите меки умения са също толкова важни, колкото и останалите умения, които притежавате. Високото ниво на интелигентност ще ви отличи от останалата част от тълпата.

Хората реагират позитивно при тези, които могат да общуват ефективно – независимо дали това означава да говорите добре, да слушате активно или да осигурите вдъхновение в точния момент.

Специалисти в областта споделят кои са най-важните меки умения, които трябва да усъвършенствате, преди да се насочите към преговори. Нещо повече – тези 4 меки умения са изключително полезни и в ежедневието.

1. Комуникация

Добрите комуникационни умения са от решаващо значение във всеки един аспект от кариерата ви. Независимо дали става дума за общуване с вашите началници, колеги от екипа или тези, които ръководите, ефективната комуникация ще ви помогне да бъдете възприемани като ценен кадър.

2. Слушане

Да бъдете активен слушател е умение, което ще ви бъде от полза на всички етапи от кариерата. Без това меко умение, липсва половината от уравнението за комуникация и вероятно няма да бъдете в списъка с повишените.

3. Мотивация

Да бъдете възприети като страхотен мотиватор на екипа обикновено е ключът към изкачването в йерархията на всяка компания. Добрите лидери не казват на хората какво да правят, те ги вдъхновяват да направят всичко възможно.

4. Иновация

Усъвършенстването на това умение е следващата стъпка към успешни преговори. Независимо дали разработвате иновации във вашата сфера, вашата компания или само в рамките на поставените ви задачи, показвайки, че можете да мислите извън рамката, наистина ще направи добро впечатление.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари