Приятелят знае песента на сърцето ни и може да ни я запее, ако я забравим. Истината е, че приятелството е решаващ елемент за смислен, устойчив живот, особено когато се окажем в труден момент.

Не е нужно обаче всеки приятел да ни дава едно и също нещо. Колкото цветни са хората, толкова цветни е добре да бъдат и нашите приятели, тъй като с всеки от тях имаме специална връзка, която нямаме с никой друг.

Кои са приятелите, които трябва да имаме в живота си?

1. Пророка

Тези хора ни помагат да разберем, че никой от нас не е освободен от предишните или от сегашните културни влияния, които могат да ни привлекат в една или друга посока.

Въпросът, с който те ни провокират, е: „Какво те кара да мислиш, да се чувстваш или да се държиш по определен начин?“ В отговор трябва да видим ясно себе си, без да се опитваме да се скрием.

2. „Мажоретката“

Това е симпатичният, успокояващ и подкрепящ глас, който обичаме да чуваме по телефона, когато денят е бедствие. Освен това тези приятели са страхотни партньори на Пророка – имаме нужда и от двамата. Те взаимно се допълват и ни дават по нещо различно, което ни помага да израстваме.

Още по темата

3. Този, който ви приземява

Тези хора имат голямо чувство за хумор и помагат да си върнем перспективата, когато започнем да се приемаме прекалено сериозно.

Когато не можем да се смеем на себе си, рискуваме да станем прекалено сурови и строги и да се счупим, когато вятърът на промяната удари. Това може да се окаже проблем за нас и за тези около нас, които страдат от липсата на лекота и гъвкавост.

4. Духовният и вдъхновяващ приятел

Този човек ни призовава да бъдем всичко, което можем, без да ни кара да се притесняваме, заради мястото, на което се намираме в конкретния момент. Колко скучен би бил животът без този глас, който ни призовава да се задълбочим в живота.

Това е не само важно, но може да бъде и много забавно. Насладете се на търсенето на гласове на предизвикателства, подкрепа, перспектива и вдъхновение.