IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 растения, които помагат да се концентрирате следобед

16 ноември 2017 12 50

Ето как да събудите ума си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В следобедните часове умората вече казва своята дума. Ако към нея се добави и един по-обилен обяд, това окончателно саботира концентрацията.

Този ефект обаче може да се обърне с помощта на ароматерапията. Представяме ви няколко етерични масла и растения, които ободряват и събуждат мозъка в следобедните часове.

1. Масло от иланг-иланг

Смята се, че това масло има някои успокояващи свойства, които отпускат насъбраното напрежение, като в същото време ви държат будни и нащрек, за да можете да изпълните всички задачи в следобедните часове.

2. Лимонова трева

Лимоновата трева обещава множество потенциални ползи, включително повишаване на енергията, подобряване на фокуса и цялостно освежаване.

В часовете след обяда, когато усетите, че губите концентрация можете да се поглезите с чаша чай от лимонова трева, за да поддържате ума си остър.

3. Розмарин

Розмаринът се смята за особено полезен, когато става дума за подобряване на когнитивните умения.

Проучване от 2012 г., публикувано в списание Therapeutic Advances in Psychopharmacology, показва, че етеричното масло от розмарин може да ви помогне да подобрите прецизността и скоростта, с които изпълнявате когнитивните задачи.

4. Мента

Освежаващият и стимулиращ аромат на ментата увеличава енергията и подобрява яснотата на съзнанието. Отделете малко време и разпръснете няколко ментови листа в офиса или в стаята си, за да събудите ума си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари