IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щастието е в малките неща – в тези 3-те, със сигурност

1 декември 2017 12 40

Усмивката е по-важна, отколкото предполагате

Снимка: IStock

Снимка: IStock

Понякога най-голямо внимание трябва да обърнем на малките неща в живота, тъй като най-често не ги забелязваме.

Надяваме се за повишаване на заплатата, мечтаем за предложение за брак или за преместване в друг град. Но истината е, че малките неща ни правят щастливи и въодушевени в ежедневието.

Щастието в известен смисъл е измерима наука. Колкото повече хормони на щастието се синтезират в мозъка – толкова по-добре. Колкото повече са наличните стратегии за постигане на това, толкова по-добре.

Затова ви даваме някои идеи.

1. Слушайте музика в колата

Когато сте в капана на трафика и слушате за пореден път по радиото колко зле е нашата политическа ситуация например, може би е време да се разсеете и да си вземете почивка.

Вместо това, пуснете любимата си музика и се отпуснете. Слушането на музика ще освободи допамина в мозъка, който бързо ще подобри настроението ви.

2. Усмивката е важна, дори да е насила

Когато се принудите да се усмихнете, дори и да сте в ужасно настроение, това помага да го подобрите.

Усмивката изпраща ендорфини към мозъка, като по този начин буквално обръща хормоните. Когато се чувствате разочаровани или потиснати, усмивката, макар и по принуда, може да бъде най-бързият начин да оправите деня си, а вероятно ще накара и всички около вас да се чувстват малко по-добре.

3. Хапнете малко шоколад

Шоколадът може невинаги да е полезен за здравето, но със сигурност е полезен за душата. И това не е само защото вкусът е толкова добър.

Какаовото изкушение съдържа определени вещества, които водят до освобождаване на невротрансмитери в мозъка, познати още като „хормони на щастието“.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари