IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крем супа от карфиол

3 декември 2017 06 00

Как да се сгреем в студените дни?

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Карфиолът е един от зеленчуците, които малко хора биха се осмелили да приготвят на крем супа. Въпреки това обаче импровизацията мисля че се получава и то доста добре. Супата е нежна, гладка и ефирна... и не на последно място може да бъде много нискокалорична. :) Остава ви само едно нещо – купете си малка глава карфиол и опитайте! Бързо, лесно, вкусно и с малко калории.

Съставки:

1 малка глава карфиол

100 г козе сирене или извара (ако броите калории, за предпочитане е да използвате извара)

1/2 ч. л. мед (ако искате малко по-различен вкус)

Подправки: сол, черен пипер, чили (за любителите на лютата и пикантна храна)

Сметана/скир/извара и крутони за сервиране (по желание)

Сварете карфиола до пълната му готовност – около 40-50 мин. Отделете половината от водата, в която е врял карфиолът в отделен съд. В тенджерата с карфиола и останалото количество вода прибавете сиренето, подправките и меда и пасирайте. В случай че супата стане много гъста, добавете от водата, която вече отделихте. Трябва да получите гладка крем супа, като гъстотата ѝ зависи от вашите предпочитания.

Сервирайте я с лъжичка скир/сметана или извара и крутони или просто поръсена с малко чили или прясно смлян черен пипер (за онези от вас, които са на хранителен режим). Консумирайте я гореща!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари