IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3-те зодии, които са най-критични към себе си

5 декември 2017 15 00

Поради което трудно могат да останат позитивни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато сте прекалено строги към себе си, може да останете слепи за някои от най-добрите свои качества, дори когато друг ви ги посочва. Твърде критичните към себе си хора са склонни да се съсредоточават върху своите неуспехи и да не обръщат внимание на всичко онова, което са постигнали.

Те са обсебени от грешките си и могат да се тревожат за тях доста дълго време. Всъщност грешките са чудесно нещо, защото чрез тях ние не само се учим как да поправим това, в което сме сбъркали, но и научаваме много за себе си.

Трудно е да останете позитивни, когато сте толкова самокритични. Вместо това, опитайте се да оцените всички хубави неща, които ви изграждат.

А ето и кои са знаците в зодиака, които най-много критикуват себе си.

Дева

Представителите на тази зодия оглавяват класацията и определено има защо. Те са самокритични до точка, в която почти винаги преосмислят действията си – не само грешките, които биха могли да направят, но и своите неуспехи от миналото.

Техните стандарти са толкова високи, че граничат със самоизмъчване. Наистина трябва да се откажат и да си позволят да бъдат достатъчно добри, вместо постоянно да се стремят към съвършенство.

Козирог

Козирозите са толкова самокритични, че дори може да се ядосат, че са на второ място в тази класация. Те поемат толкова много напрежение върху себе си, за да бъдат по-добри от всички останали, а това в крайна сметка може да им навреди.

Родените под този знак имат много възхитителни качества и не трябва да бъдат идеални, за да ги харесват другите хора.

Везни

Везните искат да са харесвани и смятат, че най-добрият начин това да се случи е като нямат недостатъци. С други думи, те постоянно създават идеални предпоставки за провал.

Представителите на тази зодия се опитват да изглеждат спокойни и очарователни, така че никой да не вижда техните съмнения и негативни чувства за себе си.

Истината е, че повечето хора ги харесват, не защото са съвършени или никога не правят грешки, а най-вече заради голямото им сърце.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари