IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да постигнете щастие в живота си

7 декември 2017 08 40

Които са подкрепени от науката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Щастието е сред основните цели в живота на всеки човек. Невинаги обаче знаем как да го постигнем. Макар онова, което ни прави щастливи, да ни е добре известно, тайните, които поддържат щастието в живота ни, са неизвестни за мнозина.

Науката обаче ги открива. Ето някои от най-важните фактори, които ни правят щастливи.

1. Природата

Според проучванията обикновената разходка в гората, както и всеки допир с природата под каквато и да е друга форма, намалява сърдечния ритъм и подобрява настроението. А когато в живота ви липсва стрес, той със сигурност е по-щастлив.

2. Сънят

В REM-фазата на съня хормоните на стреса са склонни да се понижават. Доказано е още, че липсата на адекватен сън вреди и на имунитета. Затова е важно да отделяте достатъчно време за почивка – между 6 и 8 часа всяка нощ.

3. Секс

Едва ли за някого е изненада, но по време на оргазъм се освобождават ендорфини – вещества, които ви карат да се чувствате щастливи и спокойни.

4. Музиката

Изследванията показват, че музиката ви прави по-оптимистични и позитивни. Тя също така отпуска мускулите и освобождава стреса. Музикалните ритми се синхронизират с мозъка ви, правейки ви по-щастливи.

5. Йога

Тъй като стресът е може би най-големият враг на щастието, йогата може да се окаже спасител в случая, тъй като тя много ефективно намалява напрежението. Тя ви отпуска и увеличава чувството на щастие.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари