Независимо от времето навън, в офиса често може да е по-студено, отколкото ви се иска. Всъщност това е най-честото оплакване на служителите според данни на проучвания. И е напълно разбираемо, ако сте много хора на едно и също място и всеки има различни предпочитания относно температурата.

В повечето офиси тя се определя според изискванията на мъжете. Жените, чиито тела произвеждат по-малко топлина, трябва просто да се съобразяват с тях и да носят пуловери на работа. Ако и на вашето работно място има подобен проблем, опитайте тези прости съвети, за да се затоплите.

Топла напитка

Важно е да ви е топло отвън, но не по-малко важно е да се затоплите и отвътре. Напълнете чаша с топла вода или чай и отпивайте от време на време.

Освен че ще се загреете, ще хидратирате и организма.

Още по темата

Хапнете нещо

Когато организмът обработва храната, температурата му се повишава. Добре е да имате предвид и някои храни. Джинджифил, черен пипер и чесън помагат за повишаване на телесната температура.

Затова ги добавяйте по-често към менюто.

Бърза разходка

Бързо ходене също ще ви загрее. Вземете си почивка от работа и излезте малко на слънце. Няма да си набавите нужния витамин D, ако цял ден сте на бюрото, а и продължителното седене никак не е полезно за тялото.

Носете си дебела връхна дреха

Ако нищо не помогне, винаги можете да си вземете пуловер или вълнена дреха. Дръжте ушите покрити.